20.8 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

Tavernes impulsa el programa ReActiva’t per a afavorir l’envelliment actiu de la gent gran

– Durant tot l’estiu, es duran a terme a la platja sessions de ball cubà, pilates, ball en línia, marxa nòrdica, tallers d’herbes i el taller Respir, on es treballarà la memòria, l’estimulació corporal i la parla

– Les inscripcions es faran els dies 28, 29 i 30 de juny cridant al telèfon del departament de Serveis Socials (96 282 11 42)

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes presenta el programa ReActiva’t dirigit als i les majors de 60 anys del municipi, el qual es durà a terme a la platja durant tot l’estiu. Es tracta d’una sèrie d’activitats per a afavorir l’envelliment actiu entre la gent gran mitjançant sessions de ball cubà, pilates, ball en línia, marxa nòrdica, taller d’herbes i, el taller Respir, on es treballarà la memòria, l’estimulació corporal i la parla.

Programa ReactivatLes inscripcions al programa ReActiva‘t estaran obertes els dies 28, 29 i 30 de juny, i es faran per telèfon cridant al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament en horari de 9 a 14 hores (96 282 11 42). Les inscripcions s’han de fer de forma individualitzada i tenen preferència les persones empadronades en Tavernes, ja que les places són limitades.

Les activitats començaran el dilluns 5 de juliol i estaran coordinades per tècnics especialistes en animació d’activitats físiques de l’esport i per un gabinet psicopedagògic, els quals treballaran colze a colze per a fomentar un estil de vida saludable, un envelliment actiu i pal·liar els efectes de la pandèmia sobre la gent gran.

Les persones inscrites a ReActiva’t podran aprendre ball cubà tots els dilluns i dimecres durant els mesos estivals, mantindre el cos i la ment actius amb les sessions de pilates (dimarts i dijous durant juliol, agost i setembre) i endinsar-se en la pràctica esportiva de la marxa nòrdica, una disciplina que fomenta les caminades a l’aire lliure (també dimarts i dijous). Així mateix, el ball en línia és una altra activitat present al programa que tindrà lloc tots els diumenges a les 20 hores durant els mesos de juliol i agost. També es duran a terme diversos tallers d’herbes que proporcionaran als i les participants la informació i dades rellevants sobre les herbes autòctones de la Valldigna.

Per últim, durant els mesos de juliol, agost i setembre, els i les més majors de 60 anys podran assistir al taller Respir on gaudiran d’activitats d’oci i psicopedagògiques com l’estimulació a la parla i tallers per a millorar la memòria amb una atenció professional i de qualitat. El taller tindrà lloc tant a la platja com al poble i es realitzarà cada setmana de dilluns a divendres.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, assenyala que “ampliem les activitats que duem a terme durant tot l’any per a afavorir l’envelliment actiu de la gent gran. Hem preparat diverses activitats estivals que els ajude a tindre una millor qualitat de vida, socialitzar i reactivar el cos i la ment després dels mesos més durs de la pandèmia”.

Articles relacionats