23.9 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Tavernes habilita una Oficina d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere

– Estarà encapçalada per un agent del cos policial valler especialitzat i format en el Sistema VioGén, qui estarà en coordinació i comunicació constant amb el departament de Serveis Socials

– Permetrà coordinar una resposta conjunta per a atendre les víctimes i oferir seguretat, assessorament jurídic i suport emocional i psicològic immediat

– Tavernes ha rebut més de 15.000 euros del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, una quantia que s’incrementa considerablement respecte a l’exercici anterior

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna posarà en marxa els pròxims dies una Oficina d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere encapçalada per un agent del cos policial valler especialitzat i format en el Sistema VioGén, qui estarà en coordinació i comunicació constant amb el departament de Serveis Socials municipal.

Aquesta oficina especialitzada permetrà coordinar, des del primer indici d’aparició de qualsevol violència de gènere, una resposta conjunta per a atendre les víctimes i oferir seguretat, assessorament jurídic i suport emocional i psicològic immediat en un espai segur i privat.

Una altra de les finalitats de l’Oficina d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere serà informar de l’itinerari que hauran de seguir les víctimes i donar una atenció òptima als seus fills i filles des del primer moment, garantint el seu benestar físic i mental.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ressalta que “amb aquesta oficina especialitzada millorarem i agilitzarem l’atenció a les víctimes de violències de gènere i als seus infants. Des de l’Ajuntament continuarem destinant recursos per a lluitar contra aquesta xacra que colpeja diàriament la nostra societat”.

La regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Noèlia Alberola, destaca que “aquesta oficina és una realitat gràcies a la bona predisposició de la Policia Local i al bon fer dels dos departaments, que treballen colze a colze durant els 365 dies de l’any per fer front a la violència masclista”.

Per últim, el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llàcer, ha agraït “la implicació de la Policia Local en la lluita contra les violències de gènere. És molt important comptar amb policies formats en matèria de violència de gènere i preparats per a acompanyar adequadament a les víctimes”.

Tavernes rep més de 15.000 euros del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha rebut una subvenció de 15.206,90 euros del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, una quantia que s’incrementa considerablement respecte a l’exercici anterior.

Així, el consistori valler continuarà aplicant polítiques per a aturar les violències de gènere, ampliant els recursos per als programes i les iniciatives de conscienciació i prevenció contra el masclisme, i la formació de les forces de seguretat, el personal sanitari, el professorat i el personal de l’administració pública.

Articles relacionats