20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Tavernes de la Valldigna renova la senyalística de les sendes de la muntanya de les Creus

– La millora de l’entorn natural valler es du a terme per part de la Regidoria de Medi Ambient, el Grup Muntanya Valldigna i el Centre Excursionista de Tavernes

– Aquesta actuació s’uneix a la substitució de la senyalització de les sendes de la muntanya de l’Ombria i la col·locació de taules en la Sangonera i en l’Alt de les Creus

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, en col·laboració amb el Grup Muntanya Valldigna i el Centre Excursionista de Tavernes, està duent a terme la instal·lació de nova senyalització en les sendes de la muntanya de les Creus.

Tavernes de la Valldigna renova la senyalistica de les sendes de la muntanya de les Creus

La nova senyalística s’adapta a la vigent normativa que contempla la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, i també s’ajusta al Decret de la Generalitat Valenciana que regula les activitats de muntanya. Fa alguns anys, aquests senders van ser homologats pel mateix Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna amb les codificacions internacionals de PR-CV 38 i PR-CV 39.

Els PR-CV de Tavernes de la Valldigna són senders vells que antigament pretenien apropar les zones de conreu de la muntanya a les persones que no disposaven de terrenys a la vall.

Totes les sendes de Tavernes de la Valldigna discorren per llocs amb una infinita varietat de racons de gran bellesa paisatgística i cultural, des d’on es poden admirar grans extensions de terreny. A més, cal assenyalar que la ruta de les Creus és una de les més visitades durant tot l’any al territori valencià gràcies a la combinació de paisatges espectaculars, la història i cultura del poble, l’atractiu de la senda empedrada dels Amoladors i al recorregut amb desnivells i distàncies sense excessiva dificultat que s’ajusta a la majoria dels i les senderistes.

La regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, ha assenyalat que “la col·laboració entre l’Ajuntament, el Grup Muntanya Valldigna i el Centre Excursionista permet cuidar i millorar l’entorn natural, fent-lo més atractiu per a tota la ciutadania i també per a la gent que visita les meravelloses muntanyes de Tavernes”.

A més de la instal·lació de la senyalística en la muntanya de les Creus, fa alguns mesos es va iniciar la millora dels entorns naturals vallers amb la substitució de la senyalització de les sendes de la muntanya de l’Ombria i la col·locació de taules en la Sangonera i en l’Alt de les Creus.

Articles relacionats