25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

Tavernes de la Valldigna acull la nova prova d’Escoles de Ciclisme

– La prova se celebrarà el diumenge dia 12 de setembre a la platja de Tavernes de la Valldigna

A la fi arriba les últimes proves de la temporada de carretera amb la disputa de la prova d’escoles de Tavernes de la Valldigna que tindrà lloc en la zona del Llac Blau o Marina Blau de la platja aquest mateix diumenge.

Aquesta serà la primera ocasió que aquesta tradicional carrera d’escoles es dispute a la platja en els més de 40 anys d’història que atresora sent la més longeva que té lloc en terres valencianes.

Una carrera que sempre s’ha disputat en les festes patronals de la capital vallera i on han corregut pràcticament tots els corredors valencians que han sigut més tard professionals en aquests últims 40 anys.

En aquella època de finals dels 70 quan va començar a organitzar-se, es corria un total de tres proves començant per alevins, infantils i per a acabar els cadets. Ara les coses han canviat i hi ha huit carreres començant per promeses de primer any i acabant per infantils de segon any a més d’una gimcana o prova d’habilitat.

Unes carreres d’antany on era normal veure a 2000 o 3000 persones còmodament al carrer Major on s’ha celebrat durant diverses dècades. En aquella ocasió el club valler únic a La Safor tenia ni més ni menys que 20 corredors tots ells de casa i que contínuament pujaven al podi en la dècada dels 80. D’aquells inicis possiblement els més gloriosos han succeït moltes coses però el més important és que el club continua viu no com molts que han desaparegut.

Reprenent la carrera del diumenge que s’iniciarà a les 10:00 h del matí sobre un recorregut de 1.200 metres serà la penúltima prova puntuable per a la challenge provincial on els campions estan pràcticament decidits a excepció d’alevins de segon any, principiants de primer any i infantils femení de primer any.

Quant als subcampionats també estan quasi tots decidits menys el de principiants de segon any on el corredor local Andreu Sansaloni intentarà donar l’últim colp per a consolidar-se en aquesta plaça que actualment ocupa.

Una prova que congregarà a poc més de 20 escoles amb 200 corredors de la província, ja que en aquesta ocasió en coincidir amb carreres a Castelló i Alacant no podran participar.

Articles relacionats