11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Tavernes convoca els Premis a l’Ús del Valencià en les Falles 2024

  • L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha convocat un any més els Premis a l’Ús del Valencià en les Falles
  • Es valorarà l’ús i la qualitat de la nostra llengua on comptarà el 50% la retolació del monument, 40% el llibret i el 10% restant les xarxes socials.

  • El regidor de Promoció Lingüística, Juan Bautista Talens, ha posat en valor “la importància de preservar i promoure la nostra llengua, el valencià, en les festes més representatives de la nostra cultura com són les Falles”.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha convocat un any més els Premis a l’Ús del Valencià en les Falles, unes distincions que atorgaran un total de 2.500 euros a les comissions de la localitat i on es puntuarà la retolació del monument, el llibret i les xarxes socials.

Una proposta de la Regidoria de Promoció Lingüística que enguany arriba amb canvis i novetats i en la que poden participar totes les comissions falleres del municipi. Es valorarà l’ús i la qualitat on comptarà el 50% la retolació de la falla, un 40% el llibret faller i un 10% les xarxes socials.

En el cas del llibret, se seleccionaran cinc articles en total, dos de temàtica fallera i tres de caràcter literari, i la valoració se centrarà en la coherència, l’ortografia i la sintaxi, així com l’ús d’un llenguatge inclusiu. En l’apartat del monument la critica a avaluar constarà d’un mínim de 40 estrofes i un màxim de 80 entre els dos monuments.

Com a novetat enguany cada comissió que participe rebrà un premi econòmic de 100 euros. D’altra banda, les tres falles premiades rebran un banderí acreditatiu i la dotació econòmica serà de 1.000 euros per al primer premi, 600 euros per al segon i 300 euros per al tercer.

El jurat estarà format per tres persones que no poden ser membres de cap comissió fallera de Tavernes ni de la Junta Local Fallera. Un membre serà elegit per la Regidoria de Promoció Lingüística, altre serà designat per la Junta Local Fallera i el tercer serà escollit pel dinamitzador lingüístic de l’Ajuntament.

El regidor de Promoció Lingüística, Juan Bautista Talens, ha posat en valor “la importància de preservar i promoure la nostra llengua, el valencià, en les festes més representatives de la nostra cultura com són les Falles”. “Enguany, una vegada més, volem reconéixer i premiar l’esforç de les comissions que es desviuen per fomentar l’ús adequat del valencià en les seues activitats i comunicacions. Creiem que el valencià és un tret identitari fonamental de les nostres tradicions i ens uneix com a poble, a més de ser part indispensable de la nostra cultura fallera”, ha afegit el regidor Juan Bautista Talens.

Els banderins s’entregaran el pròxim 17 de març a les 18 hores en l’entrega dels premis de les Falles 2024 en la Plaça Major.

Articles relacionats