21 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Tavernes canvia 298 lluminàries de la platja i redueix el consum energètic un 55%

• S’han renovat els fanals de l’avinguda de La Marina i la zona sud amb una inversió de 137.840 euros i una subvenció de l’IVACE

• Una actuació important per a millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic que reduirà la contaminació lumínica i que amb tecnologia LED oferirà una il·luminació de millor qualitat

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha renovat les lluminàries i quadres elèctrics dels sectors 1, 2 i 3 de la platja, és a dir, en l’avinguda de La Marina i la zona sud, a més de 9 fanals solars en els parcs canins del municipi amb una inversió de 137.840 euros. La renovació consisteix en el canvi de 298 lluminàries que s’emmarca dins del projecte de renovació enllumenat públic i millora energètica que s’ha fet gràcies a una subvenció de l’IVACE, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial.

Una actuació important per a millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic del municipi davant la necessitat de reduir el consum d’energia, reduir la contaminació lumínica i millorar també, la il·luminació dels carrers, que permetrà una major seguretat en la mobilitat urbana, així com reduir les emissions de CO₂. A més, s’han aconseguit millores en el contracte com la substitució de 27 punts de llum tipus cigar o la telegestió de l’enllumenat.

Amb la tecnologia LED s’ofereix una il·luminació d’alta qualitat i es consumeix menys energia, a més de tindre una vida útil més llarga que les tecnologies d’il·luminació convencionals que suposen una menor potència, però una major eficàcia. Amb la renovació de la instal·lació s’aconseguirà un estalvi energètic d’un 55% respecte al consum actual.
L’alcaldessa Lara Romero ha explicat que esta inversió és una de les més importants per a la platja i servirà per a millorar tant en eficiència energètica com en seguretat sense oblidar l’estalvi que suposarà esta renovació de quasi 300 lluminàries. “Seguirem en eixa mateixa línia de millorar i modernitzar Tavernes per a oferir serveis que ens ajuden a fer de la nostra ciutat un lloc millor on viure i on guanyen en millores els veïns i veïnes i també l’Ajuntament amb eixe estalvi de consum energètic”, ha afegit l’alcaldessa.

Per la seua part, el regidor de Serveis Públics, José Enrique Cuñat, ha apuntat que els nous fanals no només proporcionaran una il·luminació més eficient i de millor qualitat als nostres carrers, sinó que també generaran importants estalvis energètics i econòmics a llarg termini. “Amb esta actuació busquem no només millorar l’aspecte estètic de la nostra ciutat, sinó també reduir la nostra empremta de carboni i promoure pràctiques més responsables amb el medi ambient”, ha explicat el regidor responsable del departament.

Articles relacionats