19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

‘Tavernes Camina’ rutes saludables per tal de fomentar l’activitat física

●  L’Ajuntament, junt al Centre de Salut de Tavernes i el Centre de Salut Pública de Gandia, organitza de nou els passejos guiats en grup per tal de fomentar l’activitat física i millorar el benestar de la població

●  La iniciativa va dirigida especialment a persones amb escassa activitat física, malestar emocional i falta de suport relacional

●  L’activitat té l’objectiu de promoure hàbits de vida saludable mitjançant la pràctica d’activitat física i el foment de les relacions socials

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Sanitat, el Centre de Salut de Tavernes i el Centre de Salut Pública de Gandia reprén les caminades en grup per les rutes saludables del municipi amb la iniciativa ‘Tavernes camina!’, que compta també amb la col·laboració dels departaments d’Esports i Serveis Socials.

La iniciativa està dirigida a gent gran i joves majors de 18 anys, amb escassa activitat física, malestar emocional i falta de suport relacional. L’activitat té l’objectiu de promoure comportaments saludables mitjançant la pràctica d’activitat física i el foment de les relacions socials. Els passejos estaran guiats per una tècnica d’Esports i per professionals d’Infermeria del Centre de Salut de Tavernes.

La primera eixida d’aquesta nova etapa de `Tavernes Camina!´ serà el pròxim divendres 7 d’octubre a les 9h des del Centre de Salut valler. Les caminades tindran continuïtat tots els dimarts i divendres durant els pròxims mesos, en el mateix horari (amb una durada d’aproximadament hora o hora i mitja). Cada divendres es farà una xicoteta pausa a meitat de la ruta per a dur a terme diferents activitats complementàries relacionades amb la millora de la salut.

Per a participar en les següents eixides cal inscriure’s al telèfon mòbil 637 837 485, al correu electrònic tavernessaludable@gmail.com (indicant el nom, edat i el dia en què es participarà). També es poden fer les inscripcions presencials al Centre de Salut de Tavernes o al Braç Treballador.

‘Tavernes Camina!’ és una activitat que s’adapta perfectament a les accions i objectius de Xarxa Salut, per a millorar la salut física, mental i social de veïns i veïnes a curt, mig i llarg termini, mitjançant diferents passejos i rutes per camins del municipi. A més. des del Centre de Salut es fomenta esta activitat, especialment per a les persones majors, amb el repartiment de tríptics informatius sobre els beneficis i els mapes de les rutes saludables per l’entorn natural valler.

La regidora de Sanitat, Mònica Palomares, ha assenyalat que “Tavernes és un municipi on podem trobar diverses rutes i sendes que afavoreixen la pràctica esportiva a l’aire lliure, un factor molt important que aporta molts beneficis a la salut de la ciutadania i el foment de les relacions socials”.

Articles relacionats