10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Tavernes acull xarrada i presentació del llibre “Balón Amarillo, Bandera Arcoiris”

– CLGS organitza una xarrada amb el diputat nacional Víctor Gutiérrez en Tavernes de la Valldigna per commemorar el Dia Internacional Contra l’LGTBI-fòbia a l’Esport

– L’acte tindrà lloc el pròxim divendres 16 de febrer a les 19.30 h en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna

– Víctor Gutiérrez és un reconegut waterpolista i activista LGTBI+, a més de ser el secretari de Polítiques LGTBI+ del PSOE i diputat nacional del Congrés dels Diputats d’Espanya

– Gutiérrez presentarà el seu llibre “BALÓN AMARILLO, BANDERA ARCOÍRIS” i tindrà una xarrada sobre la lluita LGTBI+ dins de l’àmbit esportiu amb membres de CLGS

– La jornada compta amb el suport del departament de Diversitat de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna

PRESENTACIO LLIBRE PRESENTACIO LLIBRE VICTOR GUTIERREZ TAVERNES

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Safor – Valldigna (CLGS) i el departament de Diversitat de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna han organitzat la presentació del llibre BALÓN AMARILLO, BANDERA AROÍRIS el pròxim divendres 16 de febrer a les 19.30 h en la Casa de la Cultura de la localitat vallera.

L’acte, que serà inaugurat per la regidora de Diversitat de Tavernes, Amparo Bo, i el Coordinador General de CLGS, Ximo López, i comptarà amb la presència de l’autor del llibre, Víctor Gutiérrez, s’emmarca dins de les activitats organitzades per CLGS en la comarca per commemorar el Dia Internacional Contra l’LGTBI-fòbia en l’Esport, que se celebra el pròxim 19 de maig.

Víctor Gutiérrez és un reconegut waterpolista i activista LGTBI+. Té els títols de subcampió d’Europa sub-18, subcampió del món sub-20, subcampió de la Copa del Rei en 2013 i 2020 i ha estat el màxim golejador de la Divisió d’Honor Espanyola les temporades 2016 a 2019. Ha estat internacional més de 70 ocasions amb la Selecció Espanyola de Waterpolo.

Gutiérrez va ser el primer esportista d’elit d’esport en equip en parlar obertament de la seua homosexualitat, convertint-se en un referent. En l’any 2022 va rebre insults homòfobs per part d’un company, que va ser sancionat per la Reaila Federació Espanyola de Natació (RFEN). Es tracta de la primera sanció per homofòbia en l’esport a Espanya. Gutiérrez és també un reconegut polític. És secretari de Polítiques LGTBI+ del PSOE i diputat al Congrés dels Diputats d’Espanya.

Durant la presentació, Gutiérrez conversarà amb els socis de CLGS, Cristian Trotonda i Pablo Sousa, sobre la seua experiència vital detallada al seu llibre i sobre la importància de la lluita LGTBI+ dins de l’àmbit esportiu. Posteriorment, hi haurà un col·loqui amb el públic assistent.

Aquest acte és el primer d’una sèrie d’activitats que des de CLGS estem impulsant per la comarca de la Safor per commemorar el Dia Internacional Contra l’LGTBI-fòbia en l’esport. El pròxim esdeveniment tindrà lloc el divendres 1 de març a les 19.00 h en la Casa de Cultura de Gandia i serà una xarrada amb el director de l’Àrea de Diversitat i Inclusió de la Federació de Taewkondo de la Comunitat Valenciana, el també activista LGTBI+, Damián López.

Articles relacionats