19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Tardor al Teatre Serrano

– #VinealSerrano: el contenidor municipal de cultura convida a gaudir de la programació de tardor 2021

– Inclou espectacles premiats i valorats al panorama escènic i dirigits a tots els públics i totes les sensibilitats que començaran al mes d’octubre i finalitzaran en Nadal.

– Nahuel González, regidor de Cultura: “En aquests moments de quasi nova normalitat, el Teatre Serrano ha d’estar a l’altura de les circumstàncies”.

– Joan Fuster, director del Teatre Serrano: “Ens adaptem a la normativa vigent amb la resta de mesures en marxa perquè la gent puga gaudir dels espectacles amb tota la seguretat”.

Després d’una Fira i Festes 2021 exitosa, i amb un escenari esperançador per davant, la reactivació cultural a Gandia continua amb molta força i contingut al Teatre Serrano, on aquest matí el regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat del director del Teatre Serrano, Joan Fuster, ha presentat al hall del teatre la programació d’aquest contenidor cultural per a la tardor d’enguany, un cicle d’espectacles per a tots els públics i de diferents sensibilitats que s’iniciarà al pròxim mes d’octubre i finalitzarà per Nadal.

“És una programació ambiciosa” amb obres premiades i valorades al panorama teatral “que vol apropar al nostre teatre a la nostra ciutadania que ve ocasionalment, però també als joves i altres tipus de perfils que pensem que han de vindre i consolidar l’oferta cultural”, ha declarat González, qui ha destacat que “en aquests moments de quasi nova normalitat, la cultura està en un bon moment, la ciutadania està acudint en massa a tots els esdeveniments culturals, i pensem que el Teatre Serrano ha d’estar a l’altura d’aquestes circumstàncies” per a reforçar-lo com a ferramenta cultural i com a element ja consolidat del panorama teatral valencià.

La programació completa d’aquesta tardor és la següent:

Octubre

• Dia 16: ‘Pedro Páramo’, obra del Pla PLATEA del Ministeri de Cultura a què està adherit l’Ajuntament de Gandia, i que versiona el text de Juan Rulfo. Està protagonitzada per Vicky Peña i Pablo Derqui, dos intèrprets coneguts del món teatral. Adaptació de Pau Miró produïda per ‘Focus’. Teatre Romea – Taeatro Español – Grec 21.

• Dia 29: ‘Opera Carmen’, de George Bizet, un espectacle d’Ópera 2001.

Novembre

• Dia 5: ‘La mort i la donzella’, de l’Institut Valencià de Cultura, obra premiada recentment que s’ha consolidat com una de les més importants en l’àmbit valencià de la dansa.

• Dia 19: ‘Solo un metro de distancia’, també del Pla PLATEA, és una denúncia a la violència masclista amb una crítica excel·lent de Serena Producciones.

Desembre

• Dia 3: ‘Nadal a casa els Cupiello’, de la Companyia Teatre Micalet, una de les més reconegudes i de les més veteranes del territori valencià, que posa en escena una obra d’Eduardo de Filipo.

• Dia 17: ‘53 Diumenges’, de Misògines – Elefant – Mola – Teatre Romea, una de les direccions més exitoses del panorama escènic i cinematogràfic que presenta aquest text amb quatre protagonistes de nivell.

• Del 26 al 30: ‘Nadal Teatral’. Esdeveniment teatral per a públic familiar que es presentarà en més detall pròximament.

El responsable de Cultura també ha aprofitat per a anunciar que el personal del teatre estrena nova indumentària i per mostrar la nova imatge del recinte, que consisteix en un fons colorit i embellit per un neó que compon el hashtag #VinealSerrano, una idea amb la qual es proposa fidelitzar la nova imatge a través de les fotografies que publiquen els visitants a les xarxes socials, “on més endavant publicarem inclús algun concurs”.

Per finalitzar la seua intervenció, el regidor ha recordat que la vida cultural al Serrano continua de manera paral·lela a aquesta programació amb altres sectors socials i esdeveniments com la Setmana Literària, entre altres, i ha afegit també que a partir del 9 d’octubre, coincidint amb el dia que commemora la Festa dels valencians i valencianes, torna el Cine Pot que tant esperen els gandians i gandianes i que han pogut gaudir aquest estiu amb la versió audiovisual d’aquest cicle cinematogràfic que va suposar “un èxit de resistència massiva”.

Per la seua banda, Fuster ha incidit que es tracta d’una programació per a públic divers donat l’esperit públic del Teatre i ha aclarit que l’adaptació de la normativa sanitària vigent, decretada la setmana passada per la Generalitat, permet que l’aforament siga del 100%, però “amb la resta de mesures en marxa, els circuits per a entrar i eixir del teatre, l’ús obligatori de mascaretes durant totes les sessions amb tota la prudència que comporta perquè la gent puga gaudir dels espectacles amb tota la seguretat”.

Les entrades ja es poden adquirir a la web instanticket.es/culturagandia o a la Casa de la Marquesa (amb els corresponents descomptes per a joves, jubilats i pensionistes).

Articles relacionats