Susana Díaz convoca eleccions a Andalusia el 2 de desembre

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ha anunciat aquest dilluns la seua decisió d’avançar la convocatòria de les eleccions autonòmiques al diumenge 2 de desembre, quasi quatre mesos abans que finalitze la legislatura, amb el que s’estalvia que els comicis autonòmics coincidisquen amb qualsevol altra convocatòria.

Susana Díaz reunirà aquest dilluns, a les 18.00 hores, en sessió extraordinària al seu Consell de Govern al Palacio de San Telmo i signarà el decret de dissolució del Parlament i de convocatòria d’eleccions, que se celebrarà de forma anticipada per tercera vegada en la història de l’autonomia, ja que d’esgotar mandat havien de tenir lloc a la fi de març de 2019.

L’anunci de l’avançament electoral es produeix un mes després que Ciutadans (Cs) donara per trencat el pacte d’investidura amb el PSOE-A per els «incompliments» dels socialistes en relació amb els punts relatius a regeneració democràtica, on s’inclou eliminació dels aforaments a la comunitat i reforma de la Llei Electoral d’Andalusia.

Per celebrar les eleccions el 2 de desembre, aquest dimarts 9 d’octubre és la data límit per publicar el decret en el Butlletí Oficial de la Junta d’Andalusia (BOJA), d’acord amb els terminis marcats en la Llei Electoral d’Andalusia.

Aquesta serà la tercera ocasió en la qual s’avancen comicis a Andalusia, ja que ja va ocórrer l’any 1996, quan Manuel Chaves va decidir avançar-les dos anys després de la denominada legislatura de la ‘pinça’ PP-EU, i l’any 2015, quan Susana Díaz va posar fi al govern de coalició amb EU amb un any d’antelació.

Et Pot Interessar