25.8 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Suport psicosocial per a malalts i familiars de Covid-19 des de l’Hospital de Gandia

– L’equip de Salut Mental del Departament de Gandia posa en marxa dos serveis de suport psicosocial

– Un servei de suport a afectades i afectats hospitalitzats familiars i un altre grup d’ajuda als treballadors de l’Hospital.

L’equip de Salut Mental del Departament de Gandia ha posat en marxa dos nous serveis per a ajudar tant als pacients hospitalitzats afectats pel Covid-19 i els seus familiars, i un altre dirigit inicialment als treballadors de l’hospital. L’objectiu d’aquestes iniciatives és acompanyar als interessats en aquest procés i que puguen eixir reforçats d’aquesta experiència. En el cas del servei de suport psicosocial per a malalts hospitalitzats i els seus familiars, aquells que necessiten aquest suport poden contactar a través de whatsapp 629056456 o en l’email spcovid19gandiamail.com. En aquest cas, des de l’equip de Salut Mental s’assenyala
que cuidar el benestar emocional permetrà suportar millor el temps d’aïllament.

El grup de suport psicosocial per als treballadors de l’hospital, té com a objectiu acompanyar, escoltar, ajudar a afrontar el que està succeint, comprendre com
reaccionem davant l’estrés i donar sentit a l’experiència per a eixir reforçats com a professionals i com a persones. Els interessats a sol·licitar aquest suport poden manar un whatsapp al 609357742 o un e-mail a gapcovid19gandiamail.com.

A més, s’ha posat en marxa un blog amb continguts de prevenció i promoció de la salut mental: mecuidogandia.wordpress.com Es tracta d’un recurs enfocat a l’autocura en el qual s’ofereixen suggeriments per a manejar l’estrés i recuperar les forces.

Està dissenyat com un lloc de trobada en el qual tots els treballadors tinguen l’oportunitat de contribuir amb la seua pròpia experiència a donar suport mutu a tot l’equip.

El Grup de Suport Psicosocial té previst estendre aquesta oferta inicial, en breu, a altres col·lectius, com els treballadors de l’àmbit sanitari que desenvolupen la seua labor en centres de salut o pacients afectats pel covid-19 en règim de quarantena domiciliària i els seus familiars.

Articles relacionats