12.6 C
Gandia
Dijous, 1 desembre, 2022

Situació d’alt risc de contagi a 19 municipis de la Safor. Actualitzacio Pobles de la Safor

 • 19 Municipis de la Safor tenen una incidència acumulada a 14 dies superior a 250 contagis per cada 100.000 habitants.
 • 7 Municipis tenen una incidència acumulada superior als 500 contagis, destaca la situació d’Oliva que en poc més d’una setmana ha arribat als 744,99 contagis per cada 100.000 habitants, i en xifres absolutes té, en l’actualització de dades de la Conselleria de Sanitat de 28 de desembre, 187 casos actius.
 • Només 8 municipis tenen una incidència acumulada de menys de 100 contagis per cada 100.000 habitants, destacar que tant Benifairó i Simat de la Valldigna es troben en aquesta situació després de tindre en setmanes anteriors un alt risc de contagi.

  COVID SAFOR 281220La situació es complica per moments i la incidència acumulada és ja pitjor que la que reflecteix les dades aportades per la Conselleria de Sanitat.

  Tant és així que des de l’Ajuntament de Xeresa ja han advertit en les xarxes socials que tenen 10 casos actius (7 més) i en espera de confirmar 3 més.

  Oliva ja ha passat a nivell tres del protocol local contra la Covid19, per l’altíssima incidència que tenen en aquest moment.

  Des del Departament de Salut de Gandia tenen enceses les llums roges tant pel nombre de contagis que es detecten diàriament, que es poden convertir en més pressió hospitalària, com per la pressió que es pateix actualment. De fet han fet una crida a les AMPAs per tal d’apel·lar a la responsabilitat individual.

– Missatge AMPAs Gandia en xarxes socials:

Des de l’Àrea de Salut de La Safor ens demanen que fem reflexionar a les famílies, que la cosa és molt seriosa. L’Hospital Comarcal Sant Francesc de Borja té avui en dia 67 en planta i 11 en l’UCI malalts per coronavirus.

A més a més ahir dilluns van donar 60 PCR positives. Hui fins a les 17:30 72 PCR positives. Des de Coordinadora d’AMPAs Gandia ens unim a aquesta crida a la responsabilitat de tots i totes.

La petició dels metges: “Aquesta Nit de cap d’any, a casa i sense convidats ni desplaçaments

D’altra banda hi ha que valorar l’opinió dels professionals de la medicina sobre la situació actual de la pandèmia.

 • Manuel Martínez, president del Col·legi de Metges de Madrid, s’ha mostrat preocupat en ‘Hora 25’ de la cadena ‘SER’ “pel que se’ns ve en damunt i pel que ja tenim”, en concret per l’augment de pacients ingressats tant en planta i en vigilància intensiva. “La situació és molt preocupant. Apel·le a la responsabilitat que hem de tindre responsabilitat per a no agreujar aquesta situació. Aquesta Nit de cap d’any, a casa i sense convidats ni desplaçaments, independentment del que diguen els nostres governants. El més important és la responsabilitat individual de cadascun”,

  Els metges avisen: “Fa dos dies que hi ha un augment gradual dels casos”

 • César Carballo, metge d’Urgències de l’Hospital Ramón y Cajal de Madrid, ha assenyalat en Antena 3 Notícies que “fa dos dies que hi ha un augment gradual dels casos”. “El percentatge de positius de les proves que estem demanant és molt superior al de dies previs”
 •  
 • Els metges de Barcelona demanen que es decrete un “confinament total” curt per a frenar la tercera onada. Jaume Padrós, president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, ha assenyalat en la cadena ‘SER’ que creu que “podem estar davant la situació més complexa des del principi de la pandèmia”. “Cal planejar la possibilitat d’un confinament general, curt però intens, perquè si no tindrem un mes de gener molt dur”, ha afegit en ‘Hora 25’. “La tercera ona és ací i, encara que vegem la llum de les vacunes al final del túnel, diuen que la nit més fosca es dona just abans de començar el dia”

  “El que fem en els pròxims dies, sent dates que inciten a la mobilitat i als contactes, segur que tindrà una repercussió directa. Això se’ns pot disparar moltíssim més. Ens hem de plantejar si estem disposats al fet que aquest país tinga la quantitat de morts que està acumulant per guardar el difícil equilibri entre l’economia i la salut. Jo tinc l’obligació de defensar al sistema sanitari d’una situació que veiem molt amenaçadora”, ha explicat Jaume Padrós.

  Creix la pressió hospitalària: “Es va semblant al pic màxim de la primera onada”

  Josep Pomar, gerent de l’hospital Són Espases de Mallorca, ha assegurat en ‘Antena 3 Notícies’ en referència a la creixent pressió hospitalària que “l’ocupació es va semblant al pic màxim de la primera onada”. A Balears, els ingressos en UCI han augmentat un 50%, i el 29,41% dels llits UCI estan ocupades per pacients Covid-19.

– 

Articles relacionats