16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Simat seleccionat per Vanitatis com un dels 7 pobles més ideals d’Espanya per a una “escapada exprés”

 

 

Vanitatis. El Confidencial

I amb el número 5… Simat de la Valldigna! Simat ha sigut escollit per la prestigiosa publicació Vanitatis com a un dels 7 Pobles Mágics Espanyols ideals per a fer una escapada exprés junt amb Toro (Zamora), Ribadavia (Ourense), Cangas de Onís (Astúries), Orcera (Jaén), Peñarroya de Tastavins (Teruel) i Jerez de los Caballeros (Badajoz).

A Espanya hi ha racons de moltíssima bellesa, des de grans ciutats fins pobles més xicotets. De muntanya, de costa, enclavaments d’origen medieval… Però només uns pocs tenen alguna cosa diferent, única, especial…

La gastronomia, els seus monuments històrics i museus, la qualitat del seu entorn urbà o els seus espais naturals, les rutes, senderes i miradors, les seues festes… Pobles vius, amb característiques pròpies i marcada personalitat, en definitiva, pobles màgics com Simat, la regidoria de Turisme del qual encapçala Joan Vicent Bañuls, que no ha passat desapercebut a l’hora d’entrar en aquesta exclusiva llista de pobles on escapar-te un cap de setmana.

I el seu alcalde, Victor Mansanet, es mostra molt satisfet pel destacament a la qualitat turística del municipi: “Simat ofereix diverses alternatives per al turisme familiar a través de, no solament el seu emblemàtic monestir o la mesquita de la Xara, sinó també per les nostres rutes de senderisme, encontres gastronòmics, etc.”

La publicació recomana a més que, sempre en contacte amb la naturalesa, “no et perdes la Font Gran, les aigües de la qual reguen la zona, i gaudeix de la gastronomia, deixant-te seduir per un racó en el qual el turisme només deixa la seua petjada de passada”.

Amb els seus vora 3.300 habitants, Simat compta amb el Monestir de Santa Maria de la Valldigna, una construcció fundada l’any 1298 per Jaume II d’Aragó recollida a l’article 57 de l’Estatut d’Autonomia i que compta amb llei pròpia.

Cal recordar que l’Ajuntament de Simat va subscriure el 18 de gener de 2021 un conveni amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la prestació d’assistència sanitària ambulatòria, el qual reconeix que el servei ha d’estar cobert pel personal dependent de la Conselleria amb competències en matèria de sanitat en horari de 8 h a 15 h i exclusivament per al manteniment del servei sanitari del municipi de Simat.

Articles relacionats