17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Simat es bolca amb la Trobada de la Mediterrània

 

– La inauguració congrega a més de dues-centes persones en els actes d’obertura de la cita esportiva i cultural

Simat de la Valldigna va ser escenari ahir divendres dels actes d’inauguració de la Trobada de la Mediterrània, una cita cultural i esportiva al voltant del joc de pilota a mà que congrega a les delegacions d’Itàlia, França, Portugal, Euskadi, Catalunya i Comunitat Valenciana.

La inauguració va comptar amb una desfilada de les delegacions des de l’Ajuntament de la localitat fins a la plaça Guillem Agulló, on esperava un escenari amb l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València que, sota la batuta de la seua directora, Carmen Más, va oferir unes peces al públic assistent per a tancar l’acte inaugural.

A l’acte vespertí van assistir els representants de totes les delegacions, a més del president de la CIJB, Alberto Soldado, el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, el màxim representant de la Fundació de Pilota Valenciana, Joan Alepuz, o el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, a més d’autoritats locals i de la comarca de la Safor, com Benifairó de la Valldigna, que també és escenari d’aquesta Trobada.

Ponències matinals

Al matí van tindre lloc els primers actes culturals abans de l’inici de la competició esportiva del joc de pilota a mà. En el saló de plens de l’Ajuntament de Simat es van presentar diverses ponències a càrrec dels diferents representants de les delegacions.

Va obrir les xarrades Lola Bañón amb la ponència ‘Concepte cultural de la Mediterraneitat”, i li van seguir el basc José Mari Mitxelena (‘Sumèria, Roma i Euskal Herria’, el català Rubén Arribas (‘Catalunya, esperança de futur’), el valencià Víctor Agulló, que des de la Càtedra de Pilota de la Universitat de València va parlar de ‘Pilota Grossa i Frare. Procès de recuperació’, així com l’italià Romano Sirotto (‘Modalitats de hui i modalitats antigues a Itàlia’), el portugués André Pagaime (‘Recuperar la pilota perduda a Portugal’) i el president de la Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana, José Daniel Sanjuán (‘L’impuls valencià).

Inauguracion Com Val01

Primeres partides en Benifairó

Ahir divendres a la vesprada, abans de la inauguració de la nit, es van disputar a Benifairó de la Valldigna les primeres partides. El One Wall va ser la primera modalitat a obrir el foc en aquesta Copa Llatina de la Trobada de la Mediterrània, i ho va fer en els frontons de la localitat valenciana.

En One Wall femení, l’equip de la Comunitat Valenciana es va imposar en les seues dues partida, 1-2 a Euskadi i 2-0 a Itàlia, mentre que en la tercera partida del dia, Euskadi es va imposar a Itàlia per 0-2.

En One Wall masculí, la Comunitat Valenciana també es va imposar en les seues dues partides. Primer va véncer a França 2-0 i després a Itàlia, també 0-2. Igualment, Euskadi va guanyar 2-0 a Portugal i Itàlia es va imposar a França 0-2.

Resultats primera jornada Copa Llatina:

One Wall Femení:

Euskadi 1 – Comunitat Valenciana 2
Comunitat Valenciana 2 – Itàlia 0
Itàlia 0 – Euskadi 2

One Wall Masculí:

Euskadi 2 – Portugal 0
Comunitat Valenciana 2 – França 0
Itàlia 0 – Comunitat Valenciana 2
França 0 – Itàlia 2

La jornada del dissabte

El dissabte espera una intensa jornada. Des de les 10.00 del matí s’estrena la modalitat de Joc Internacional en el camp de futbol de Simat de la Valldigna, amb els següents horaris de partides, en categoria masculina i femenina:

Categoria masculina:

10.00 Euskadi – Portugal
11.00 C. Valenciana – França
12.00 Catalunya – Euskadi
13.00 Itàlia – C. Valenciana
14.00 Portugal – Catalunya
15.00 França – Itàlia

Semifinals:

16.00 1r Clasif. Grup 1 – 2n Clasif. Grup 2
17.00 1r Clasif. Grup 2 – 2n Clasif. Grup 1
FINAL: 18.00

Categoria femenina:

10.00 Euskadi – C. Valenciana
11.30 C. Valenciana – Itàlia
13.00 Euskadi – Itàlia
FINAL: Diumenge 10 d’octubre, 10.00

Igualment, el dissabte es completa amb el joc de One Wall, a partir de les 19.00 a Benifairó de la Valldigna, i amb els títols masculí i femení en joc. Aquests són els horaris d’aquest dissabte:

Categoria masculina:

19.00 Portugal – Catalunya
19.25 Catalunya – Euskadi

Semifinals:

19.50 1r Clasif. Grup 1 – 2n Clasif. Grup 2
20.15 1r Clasif. Grup 2 – 2n Clasif. Grup 1
FINAL: 20.40

Categoria femenina:

19.00 C. Valenciana – Catalunya
19.30 Catalunya – Itàlia
20.00 Euskadi – Catalunya
FINAL: 20.40

Articles relacionats