15.3 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

Simat de la Valldigna: Pressupostos Participatius, Sant Antoni Virtual, Manta Escola

El veïnat de Simat vota els pressupostos participatius de manera telemàtica

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha posat en marxa una enquesta electrònica amb l’objectiu que els veïns i les veïnes del municipi puguen elegir en què volen que el Consistori invertisca els pressupostos participatius.

El veïnat podrà escollir entre les opcions cultura, infraestructures, serveis, esports o salut pública. La votació, que s’ha iniciat hui dilluns 11 de gener, finalitzarà el divendres 15 de gener, a les 14:00 h. Per poder participar, caldrà incloure el nom, cognom i DNI.

L’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, ha assenyalat que «l’objectiu d’aquest govern és implicar a la ciutadania a l’hora d’escollir en què hem d’invertir els diners, ja que ells són els màxims beneficiaris».

Simat celebra la festivitat de Sant Antoni a les xarxes socials

sant antoni virtual. La Regidoria de Festes de Simat de la Valldigna anima al veïnat a enviar imatges de les seues mascotes per celebrar a través de les xarxes socials la festivitat de Sant Antoni. Davant la impossibilitat de celebrar la benedicció dels animals a causa de la crisi sanitària de la COVID-19, aquesta regidoria ha proposat que els veïns i les veïnes envien imatges amb els seus animals al WhatsApp de l’Ajuntament fins al 14 de gener. Una vegada recollides totes les imatges, seran exhibides a través d’un vídeo el diumenge 17 de gener.

La regidora de Festes, Almudena Donet, ha assenyalat que amb aquesta activitat «pretenem que el veïnat continue cohesionat a les xarxes socials davant la impossibilitat de realitzar aquesta celebració com s’havia fet en anys anteriors». Donet ha recalcat que «amb aquestes eines tecnològiques tenim l’oportunitat de mantindre vives les celebracions, encara que siga de manera virtual» i, per això, anima a tot el veïnat a participar.

Simat repartirà la manta-escola a l’alumnat del CEIP Valldigna

Les regidories d’Educació i Cultura de Simat de la Valldigna repartiran aquesta setmana a tots els alumnes i professors del CEIP Valldigna la manta-escola per protegir-los del fred durant els pròxims mesos.

Segons la normativa de la Conselleria d’Educació, les aules han d’estar ventilades per evitar la propagació de la COVID-19 i, per això, des del Consistori han decidit repartir aquests ponxos realitzats per una empresa valenciana amb l’objectiu que els més menuts no patisquen fred.

La regidora d’Educació, Lucia Bataller, ha assenyalat que «la idea va nàixer des de l’AMPA i, com ens va agradar, decidirem contactar amb l’empresa per realitzar la comanda». Tot i això, recalca que «estava previst que es repartiren durant el Nadal però, a causa de la gran demanda, les entregarem durant aquesta setmana».

Simat contracta 8 persones en situació d’atur

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna, gràcies a les ajudes de Labora, ha contractat 8 persones en situació d’atur per als pròxims mesos.

Així, a través del programa EMCORP 2020, el consistori ha contractat un peó d’horticultura i jardineria i una persona relacionada amb la neteja. Aquest programa engloba a persones majors de 30 anys en situació desocupada i compta amb una subvenció de 21.600 euros. A més, l’Ajuntament ha aportat 3.500 euros a aquestes ajudes.

Per altra banda, s’ha contractat un agranador, un assistent domiciliari, un tècnic administratiu i un mestre d’educació infantil dins del programa «ECOVID 2020», destinat a persones majors de 30 anys que s’han vist afectades per la crisi sanitària de la COVID-19. Aquest programa compta amb una ajuda de 44.530 euros i, per la seua banda, el Consistori ha invertit al voltant de mil euros més.

Les altres dos persones contractades es tracten d’una titulada en Finances i Compatibilitat, que dona suport a les tasques municipals, i un peó agropecuari, dins del programa EMPUJU 2020. Aquesta subvenció pretén contractar persones menors de 30 anys amb una inversió de 27.500 euros, a més d’una aportació municipal de 14.000 euros.

L’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha assenyalat que amb aquestes ajudes «pretenem donar treball a persones que es troben en situació d’atur i que s’han vist afectades per la crisi sanitària de la COVID-19».

Articles relacionats