15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Setembre és el mes en què tornarà el Concurs de Fideuà de Gandia i Gastronomia

– Torna en setembre 46 Concurs de Fideuà de Gandia i Gastronomia

– Serà el dia 14, però a la terrassa i salons de l’Hotel Bayren, tancat al públic en general.

– Per raons de seguretat sanitària canvia la data, l’emplaçament i el format, amb aforament limitat als professionals. Entre 25 i 30 restaurants i cuiners de projecció internacional ja han confirmat l’assistència.

– L’organització, l’Associació cultural i gastronòmica Fideuà de Gandia, amb la col·laboració del departament de Turisme, estudia noves dates, probablement la segona quinzena de setembre o a principis de l’octubre, per als esdeveniments paral·lels al concurs: Les Jornades de la Fideuà, la Gala Gastronòmica o la degustació popular de fideuà.

– Vicent Mascarell, regidor de Turisme: “Teníem clar que ni la ciutat, com a destinació turística, ni el concurs internacional de Fideuà i Gastronomia de Gandia, podíem permetre’ns una altra aturada i calia tornar amb un format segur, donades les circumstàncies”.

– Avelino Alfaro: “Tornem al Bayren, per necessitats sanitàries, però buscarem la forma que la ciutadania puga participar-hi, menjar la fideuà, amb un acte popular encara per determinar”.

El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, i el president de l’Associació Cultural i Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, han presentat aquest matí el 46 Concurs de Fideuà de Gandia i Gastronomia, que finalment se celebrarà el 14 de setembre, després que se suspenguera l’edició 2020 com a conseqüència de la pandèmia. Això sí, canviant el format i les dates per raons de seguretat sanitària.

Així, la present edició es farà a la terrassa i salons de l’Hotel Bayren i no serà obert al públic general com en les darreres cites, que tenien lloc al Moll dels Borja, al passeig del port de Gandia.

El concurs es professionalitza en el sentit que, a banda d’un jurat format per persones amb reconeixement en el món gastronòmic i els concursants, el “públic” estarà format exclusivament per MMCC locals i especialitzats, la junta directiva i la representació d’autoritats municipals.
“Teníem clar que ni la ciutat, com a destinació turística, ni el concurs internacional de Fideuà i Gastronomia de Gandia, podíem permetre’ns una altra aturada i calia tornar amb un format segur, donades les circumstàncies”, ha assegurat Mascarell.

La imatge ja va estar renovada fa un any i mig. Sota el lema “Deliciosament històrica”, el cartell anunciador mostra el plat estrela de la nostra ciutat en el marc del Palau Ducal dels Borja de Gandia, “perquè la Fideuà de Gandia va més enllà del sol i platja i de l’estiu. Mantenim l’esperit de promoció exterior. De fet, han confirmat l’assistència entre 25 i 30 cuiners i restaurants de projecció internacional”.

Les Jornades de la Fideuà, que es feien durant la quinzena anterior a la celebració del concurs, per a englobar i potenciar tota l’oferta gastronòmica de Gandia, probablement passen a la quinzena posterior al concurs o a l’octubre.

Queda també pendent de concretar la Gala Gastronòmica, oberta al públic, el mateix dia 14 a poqueta nit, al Moll dels Borja, com a colofó del concurs i d’altres accions en matèria de promoció de la nostra gastronomia.

“Tornem al Bayren, per necessitats sanitàries, però buscarem la forma que la ciutadania puga participar-hi, menjar la fideuà, amb un acte popular encara per determinar, però que podria ser el mateix dia, fora de l’hotel o un cap de setmana”, ha assegurat Alfaro.

Articles relacionats