15 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

Serpis Urban Art Project Gandia compta amb un nou dedicat a l’amor 

• L’obra, inspirada en “La Siesta” de Sorolla, té 22×18 m i ha estat creada en 10 dies per la reconeguda artista catalana Alba Fabre Sacristán.

• Nahuel González, regidor delegat de Cultura: “Gandia s’ha convertit en una de les ciutats ambaixadores del muralisme i de l’art urbà en l’àmbit estatal que entén aquest tipus d’art com una part més de la seua vida cultural”.

• Alba Fabre Sacristán, creadora del mural: “Per a realitzar aquesta obra he pensat en alguna cosa que, com a veïna del barri, m’hauria agradat veure pel carrer”.

• Eloi Ángel, responsable del projecte: “En les pròximes setmanes arribaran a Gandia dos muralistes potents d’Itàlia i Grècia”.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, ha visitat aquest matí l’avinguda de les Esclaves per a conéixer el darrer mural del Serpis Urban Art Project, una obra de l’artista, professora d’Art i referent del muralisme a Barcelona, Alba Fabre Sacristán, qui també ha estat present, junt amb el coordinador del projecte municipal, Eloi Ángel, a l’obertura d’aquesta expressió gràfica de 22 x 18 m acompanyada de la reminiscència de Sorolla, que representa la temàtica de l’amor amb una parella que descansa a la gespa.

Després d’admirar l’obra de grans dimensions, González ha destacat que es tracta d’un mural “especial” que se suma als darrers projectes i converteix a Gandia en “una de les ciutats ambaixadores del muralisme i de l’art urbà en l’àmbit estatal que entén aquest tipus d’art com una part més de la seua vida cultural”. En aquesta línia, ha agraït al veïnat de Gandia “que continuen cedint murs perquè la ciutadania gaudisca de l’art i de la cultura al carrer, als museus i a les sales d’exposicions de la nostra ciutat”.

D’altra banda, González ha subratllat el compromís del Serpis Urban Art Project per la igualtat i la “reivindicació del paper de les dones artistes en la creació d’art urbà, fet que demostra que a Gandia tenim pràcticament el mateix nombre de dones i homes artistes”.

Per la seua part, Sacristán ha agraït a l’Ajuntament de Gandia i al responsable del projecte el suport rebut i ha explicat que per a realitzar aquesta obra “dolça i amb força”, que ha finalitzat en 10 dies, s’ha inspirat en l’obra de Sorolla ‘La Siesta’ i, sobretot, en la mirada externa del barri, en “pensar en alguna cosa que, com a veïna del barri, m’hauria agradat veure pel carrer”.

Finalment, Ángel també ha agraït el suport logístic del consistori i de les entitats implicades, Pinturas MontdúberGruas Ferre, així com la disponibilitat de l’artista, i ha anunciat que “en les pròximes setmanes arribaran a Gandia dos muralistes potents d’Itàlia i Grècia”.

Articles relacionats