11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Seixanta-quatre curtmetratges seleccionats d’entre 1.450 aspirants competiran al Festival Cortoons d’animació

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel director del Campus Gandia de la UPV, Jesús Alba; el director adjunt d’Audiovisuals de l’Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno; el director del Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació Cortoons, Alessandro d’Urso, i el regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, han presentat les últimes novetats de la XV edició del Festival que se celebrarà a Gandia del 4 al 7 d’abril. 

Diana Morant ha qualificat la iniciativa com un “projecte de ciutat que no ha parat de créixer des que es va implantar l’any 2016 a Gandia“. Aquest any s’han superat totes les expectatives, amb xifres de rècord: s’han presentat més de 1.450 treballs de 87 països, segons l’organització.

Aquest creixement no només és en quantitat, sinó també en qualitat: les tres masterclass i totes les trobades són de primer nivell“, afirma l’alcaldessa, qui ha incidit en què “ens prestigia com a ciutat que es donen cita a Gandia referents internacionals en el camp de la cinematografia d’animació: Jim Parkyn (un dels mestres de la plastilina més importants del món), Aya Suzuki (prestigiosa animadora japonesa) o Miguel Ángel Fuertes (acreditat especialista en Star Wars, Avatar o Iron Man)”.

Entre les novetats, s’ha destacat el primer concurs nacional de ‘Cosplay‘ i la introducció d’una iniciativa solidària al Festival. Per primera vegada, l’organització col·laborarà amb el moviment ‘Strong People’, ja que Cortoons lliurarà curtmetratges d’animació que es destinaran a nens hospitalitzats per càncer.
Amb aquesta iniciativa tan encomiable es demostra que Cortoons s’implica, s’integra i ajuda cada vegada més amb la societat gandiana” va declarar Morant.
La màxima representant en matèria turística de la ciutat també ha destacat la importància de la iniciativa en l’àmbit turístic. “L’oferta del festival suposa un al·licient afegit per a totes les persones que ens visiten i que tenen interessos en la cultura i la indústria del seté art“.
Morant ha finalitzat la seua intervenció agraint al director del festival, Alessandro d’Urso, el Departament de Cultura Ajuntament de Gandia, la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de Cultura), el Campus de Gandia Universitat Politècnica de València i la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent a més de tots els voluntaris que hi participen, “Sense ells el festival no seria possible“.
Alessandro d’Urso ha explicat que “ha estat molt complicat fer una selecció perquè la quantitat de curtmetratges que ens han arribat ha estat increïble i cada any els treballs que es presenten són més importants“. Sobre aquest aspecte, D’Urso destaca que “tindrem tots els curtmetratges candidats i el guanyador dels Goya més algun candidat als Oscars. Per a nosaltres és un aspecte molt important perquè significa que els directors i les productores ja consideren el Festival com un referent“.
Per la seua banda, Jose Luis Moreno, ha incidit en la importància del Festival per a la Comunitat Valenciana. “El Pla Estratègic de Cultura ja apuntava que un dels punts estratègics clau és l’animació. A la Comunitat Valenciana tenim molt de talent en el món de l’animació i Cortoons ha cobert l’espai d’un festival que era necessari. Cortoons combina una mostra dels treballs que es realitzen a tot el món i iniciatives dirigides a un públic jove i diferent” “Hem augmentat la nostra aportació en l’àmbit econòmic perquè el Festival es consolide i puga seguir creixent en una ciutat important com Gandia“.
Pel director del Campus Gandia, Jesús Alba, Cortoons suposa una oportunitat per als prop de 400 alumnes que estudien al Campus en activitats relacionades amb la temàtica.
Alba ha recordat que l’any passat l’Aula Magna es va quedar petita per acollir la jornada que se celebra al Campus i ha recomanat que s’assistisca divendres que ve amb antelació per posar disposar d’una plaça. “El Festival creix cada any i volem agrair al seu director que ens haja tingut en compte per participar en aquest projecte tan interessant“.
Finalment, Joan Muñoz ha volgut recordar la il·lusió i el treball amb el qual totes les parts implicades van fer possible l’arribada del Festival a Gandia. “Tots es van anar incorporant de forma positiva. Hem d’estar orgullosos de tindre un Festival d’aquestes característiques a la nostra ciutat i esperem que ens seguisca acompanyant molts anys“.

Articles relacionats