25.7 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

S’aprova en sessió plenària el pressupost de Gandia per al 2020

– El govern de Gandia aprova en sessió plenària la plantilla de personal i els pressupostos per al 2020

– El pressupost compta amb un capítol d’ingressos de 86.163.000 € i despeses per valor de 85.421.000 € i permetran que la xifra total que gestionarà aquest any el govern de la ciutat ascendisca a 140.000.000 € gràcies a les inversions d’organismes superiors amb la construcció del Palau de Justícia, el pla Edificant o l’Espai Sociosanitari de Roís de Corella, entre d’altres

– La plantilla de personal s’ha aprovat amb unanimitat de totes les forces sindicals i permetrà agilitzar els processos administratius així com millorar l’atenció a la ciutadania

El plenari celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Gandia va aprovar amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Compromís més Gandia Unida i l’abstenció de PP i Ciutadans, la plantilla de personal per a aquest any i també va aprovar amb els vots a favor dels membres de govern i en contra de l’oposició els pressupostos per al 2020, dos documents que marquen el funcionament del consistori per aquest any.

En primer lloc, es va aprovar la proposta de l’executiu per a la plantilla de personal de 2020 que contempla passar dels 511 funcionaris de 2019 fins als 537 i reduir el personal laboral de 41 a 37 persones. S’incrementen en 5 les places de Tècnics d’Administració General que desenvoluparan les seues tasques en els departaments de Cultura, Urbanisme i Habitatge o Educació; en 10 les places d’administratius per complir el compromís amb els auxiliars administratius de l’Ajuntament tal com es va acordar l’any passat per a fomentar la promoció interna; i 10 persones per donar servei al MAGa, Centres Cívics, les Juntes de Districte i dels Centres Socials. A més, es crearà una plaça de Tècnic en Activitats Festives i Culturals i se sumaran dos tècnics al departament d’Informàtica per a millorar la ciberseguretat.

Sobre aquest acord, que compta amb la unanimitat de totes les forces sindicals representades al consistori i que no va tindre vots en contra en la corresponent Comissió, Jose Manuel Prieto ha expressat la seua satisfacció. “L’acord pal·lia les baixes taxes de reposició imposades el Pla d’Ajust i reorganitza el funcionament de la plantilla per abordar els reptes que hem assumit. És un document que compta amb els avals de la Secretaria i la Intervenció municipal i que també té el vistiplau del Ministeri d’Hisenda” i ha afegit que “ens queda molt per fer però ja hem marcat el camí perquè aquest ajuntament necessita una plantilla forta per gestionar el dia a dia de tota la ciutat”.
Prieto també va aprofitar la seua intervenció per a informar que durant aquesta legislatura s’establirà un pla de Carrera i incentius per al funcionariat del consistori.

Nahuel González també va valorar l’aprovació de la plantilla per a aquest any recordant que “veníem d’una època de privatitzacions i d’IPG. L’augment de la plantilla s’ha anat produint en àmbits essencials del dia a dia com l’assistència social, la cultura o la Policia Local. Ara toca el torn als tècnics que faciliten i agiliten els processos administratius o que donen servei a espais ciutadans fonamentals per a la cohesió com són els centres socials dels barris“.

El segon gran acord, ha estat l’aprovació del pressupost per a aquest exercici. Els comptes municipals compten amb un capítol d’ingressos de 86.163.000 € i despeses per valor de 85.421.000 € i permetran que la xifra total que gestionarà aquest any el govern de la ciutat ascendisca a 140.000.000 € gràcies a les inversions d’organismes superiors amb la construcció del Palau de Justícia, el pla Edificant o l’Espai Sociosanitari de Roís de Corella, entre d’altres.

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori va defensar el pressupost de l’any 2020 com “un document que és conseqüència dels anteriors quatre pressupostos que hem aprovat la passada legislatura i que han aconseguit generar superàvit i reduir el deute municipal en 74 milions d’euros en quatre anys i que ens permetrà una reducció de prop de 100 milions d’euros quan acabe aquesta legislatura”.
L’edil també va destacar la serietat de l’executiu a l’hora de pagar les factures, aspecte que “ens ha permés recuperar la confiança dels proveïdors i tornar a fer atractiva Gandia als inversors, aspectes que han repercutit directament en la generació d’ocupació“.

Per la seua banda, el vicealcalde, Josep Alandete va fer valdre la feina feta durant la passada legislatura. “Hui presentem els cinquens pressupostos legals d’aquest govern de progrés. Uns pressupostos que redueixen les desigualtats socials i ajuden als més necessitats alhora que generen oportunitats amb el suport als sectors productius, la posada en marxa dels plans d’ocupació de la Generalitat o les inversions de l’IVACE i la Diputació de València; o que permetran la finalització de les urbanitzacions pendents“.

Alandete també va destacar l’augment a les partides destinades als serveis bàsics, les inversions en matèria esportiva, en el desenvolupament de polítiques lligades a Smart City emmarcades dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, a la Cultura i la Política Festiva o la nova partida destinada a la Memòria Democràtica.

Articles relacionats