9.7 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

S’aprova el projecte per convertir en autovia  la CV-60 entre L’Olleria i Terrateig

– El projecte, amb una inversió de la Generalitat de 65 milions d’euros, convertirà en autovia la CV-60 entre l’enllaç amb l’A-7 i el tram ja duplicat en les proximitats de Terrateig

– Arcadi España subratlla la importància del projecte per a “vertebrar les comarques centrals, en millorar la mobilitat dels veïns i veïnes i dels molts turistes que la visiten”

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha aprovat definitivament el Projecte Bàsic “Autovia L’Olleria-Gandia CV-60. Tram: L’Olleria-Terrateig”.

Com ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “aquesta actuació convertirà en autovia la carretera CV-60 en el tram entre el seu inici, en l’enllaç amb l’autovia A-7 en l’Olleria, i el tram de carretera CV-60 ja duplicat, en les proximitats de Terrateig”. La longitud total del tram és de 23,100 km entre tots dos extrems.

La duplicació de la CV-60 entre L’Olleria i Terrateig suposarà una inversió de la Generalitat aproximada de 65 milions d’euros, ha destacat el titular d’Obres Públiques que ha subratllat la importància d’aquest projecte per a “vertebrar les comarques centrals, en millorar la mobilitat dels veïns i veïnes d’aquesta zona i dels molts turistes que la visiten”. També, ha volgut ressaltar l’increment de la seguretat viària, “un dels objectius principals del meu departament”.

A més, Arcadi España ha valorat que l’actuació implique l’execució d’un tram de 13,300 km de carril bici de 3,00 metres d’amplària amb el qual es dona continuïtat a la cicleruta CR-60.

“És molt important -ha comentat- poder oferir opcions de mobilitat al vehicle privat, amb les mateixes garanties de seguretat, i no sols per a l’esport o l’oci, quan siga possible, també com a manera de transport quotidià”.

CV-60

En aquest sentit, el conseller ha afegit que la CV-60 “és un dels eixos viaris estratègics per a la Comunitat Valenciana en configurar-se com a biela de connexió entre el centre peninsular i importants nuclis turístics situats en l’extrem litoral d’aquest eix”.

La carretera CV-60 connecta, d’oest a est, les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, la Costanera, la Safor i la Marina. Discorre des de la connexió amb l’autovia A-7, a l’altura dels túnels de l’Olleria, finalitzant en la intersecció amb la carretera CV-680.

Actualment, la CV-60 té tres trams amb diferents seccions. El primer tram, des de L’Olleria fins a Terrateig presenta calçada única, amb un carril per sentit amb control d’accessos i enllaços a diferent nivell. El segon, des de Terrateig a Palma de Gandia, presenta secció d’autovia, amb calçades separades. L’últim, des de Palma de Gandia fins a la CV-680 presenta, novament, calçada única i no existeix connexió directa d’aquest eix amb el corredor viari d’alta capacitat de la costa que conformen l’autopista AP-7 i la carretera N-332.

Millorar la connexió de les comarques de l’interior amb la costa

L’actuació prevista per la Conselleria en el projecte bàsic aprovat, juntament amb el projecte bàsic actualment en redacció ‘Connexió de l’autovia CV-60 amb la N-332. Tram: Palma de Gandia-Gandia’, aconseguirà millorar la connexió de les comarques de l’interior, mitjançant un viari d’alta capacitat, amb el corredor costaner conformat per l’AP-7 i la N-332.

El tram d’autovia projectat connectarà amb la xarxa viària de l’entorn per mitjà dels enllaços existents en l’actualitat, que hauran de ser remodelats en major o menor mesura per motius de traçat o seguretat viària.

En l’inici la nova calçada se situa pel marge nord de l’actual carretera, prossegueix el seu traçat fins a l’enllaç des del qual s’accedeix al polígon El Carrascot en L’Olleria. En aquest enllaç resulta necessària la remodelació dels ramals d’entrada i eixida del marge nord.

En el límit de termes entre L?*Olleria i Alfarrasí, la nova calçada creua el *Barranc de la Canal per a poc després aconseguir el següent enllaç on és necessària també l’adequació de dos ramals. Des d’aquest enllaç s’accedeix a Alfarrasí i Montaverner a través de la carretera CV-620, així com a dos polígons industrials i a una gasolinera.

A continuació, travessa mitjançant viaducte el Riu d’Albaida i arriba a l’enllaç que connecta la CV-62 amb la CV-60. Immediatament després, l’autovia passa sota la via fèrria València-Alcoi i prossegueix el seu traçat creuant la Bugada de Benigànim i el *Barranc de Bèlgida fins a connectar amb l’enllaç des del qual s’accedeix a través de la carretera CV-667 a Bèlgida i de la CV-616 a Otos. En el tram comprés entre aquest enllaç i el següent es realitza el canvi de marge de nord a sud de la duplicació.

Des de l’enllaç de connexió amb la carretera CV-620 es dona accés a la Pobla del Duc i Beniatjar. La nova calçada continua el seu traçat pel marge sud de la carretera actual, arriba al següent enllaç, des del qual s’accedeix a *Ràfol de Salem i Castelló de Rugat per les carreteres CV-615 i CV-619 respectivament, i des d’allí es dirigeix fins a l’enllaç on connecta amb el tram ja duplicat de la CV-60. Mitjançant aquest últim enllaç s’accedeix a Montitxelvo, Terrateig i a través de la CV-610 a Benicolet.

La secció tipus de l’autovia és la mateixa que el tram actualment duplicat entre Terrateig i Palma de Gandia. Està formada per dues calçades separades de 7,00 metres d’amplària amb vorals exteriors de 2,50 metres i interiors de 1,50 metres. Així mateix, s’han projectat camins de servei paral·lels al tronc principal al llarg de tot el traçat

Articles relacionats