9 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Santiago Brunet i María Miñana regnen a la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC

• La Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC es consolida a la comarca

• Més de 1.700 participants van córrer el diumenge a Gandia la quarta edició de la carrera, amb eixida i meta en el barri de Corea.

• Els premis per a les empreses amb més participants van ser per a Vicky Foods, RH Hotels i Departament de Salut de Gandia.

• Pompes Fúnebres Guixa es va emportar el trofeu a la samarreta més original.

• Els guanyadors de la classificació individual van ser Santiago Brunet i María Miñana. A més, va haver-hi trofeus per a equips de 2, 3 i 4 membres en modalitats masculina, femenina i mixta.

• La prova estava organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika, amb el patrocini d’ESIC Business & Màrqueting School, i la col·laboració de FAES i de l’Ajuntament de Gandia.

Gandia va acollir este diumenge la quarta edició de la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC, organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika, amb el patrocini d’ESIC Business & Màrqueting School, i amb la col·laboració de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) i de l’Ajuntament de Gandia.

La distància total va ser d’uns 6,8 km i va haver-hi més de 1.700 participants. L’eixida, al ritme de la cançó “Mediterrània”, de La Fúmiga, es va donar a les 9.30 hores en la plaça de l’Exèrcit Espanyol, popularment coneguda com a ‘Jardinet’, en el barri de Corea. Abans de la mateixa l’organització va voler tindre un record per als afectats per l’incendi de Montitxelvo i també per a l’empresa Citrosol, que va patir un altre incendi en una part de les seues instal·lacions de Potries el passat 26 d’octubre, i que malgrat això va mantindre la seua presència en la carrera. El ‘speaker’ de la prova va ser de nou el periodista Marc Oliva.

Els corredors van passar pels principals carrers del centre històric, per a tornar una altra vegada al ‘Jardinet’, on, després de travessar la meta, va tindre lloc el repartiment d’una completa borsa del corredor i el lliurament de trofeus. La carrera va discórrer amb una agradable temperatura, entorn dels 20 graus, i sense les ratxes fortes de vent que s’han marcat estos últims dies.

En la classificació general individual els guanyadors van ser Santiago Brunet, amb un temps de 21:07, i María Miñana, amb un crono de 27:09. Esta modalitat engloba a autònoms, col·legiats, professionals, i estava oberta a altres esportistes en general.

Van completar el podi masculí Agustín Sieres, segon amb 21.16, i Ausiàs Peiró, tercer amb 22.31. En dones va ser segona Lydia Serrano, amb 28:12, i va quedar tercera Teresa Poquet, amb 29 minuts i 58 segons.

Equips

Ara bé, també va haver-hi premis per equips d’empreses, que és l’essència d’esta carrera, formats per 2, 3 i 4 membres, en modalitats masculina, femenina i mixta. Computava l’últim dels integrants a travessar la meta. Els trofeus els va confeccionar enguany per primera vegada l’empresa Bronzes Jordà, de Daimús.

En equips de 2 els primers en homes van ser de l’empresa JuanSer (Sergio Salmerón i Miguel Felipe Juan), en dones la companyia Joaquín Lerma (Clara Lerma i Ana Femenía), i en parelles mixtes la pizzeria Spiaggia, amb Sergio Moreno i Valeria Moreno.

En equips de 3 van ser primers en categoria masculina Vicky Foods (Medina Solano, Richard Carrillo i José Vicente Cazalla), en dones FCC Medi Ambient (Alicia García, Noemí Martínez i Beatriz Martínez) i en la modalitat mixta Vicky Foods, amb Marta Bertomeu, Rubén López i Carlos Ramos.

En equips de quatre integrants es van imposar en homes l’Òptica Carlos Morant (Miquel Llinares, Jordi Miñana, Salvador Ferrer i Carlos Morant), en dones el Departament de Salut de Gandia (Lidia Sales, Paloma IglesiasSilvia Maneiro i Cristina Doménech), i en la modalitat mixta l’empresa Christeyns, amb Juan Ferrer, Alberto ValcárcelJorge Grima i María Escrivà.

Altres premis

El premi a la samarreta més original se’l va emportar enguany Pompes Fúnebres Guixa, que va apostar per l’humor amb una peça negra amb un esquelet i per darrere la frase “Descansaré en pau”. Abans de començar la carrera va haver-hi un “fotoreclam” perquè el jurat triara el millor disseny.

Com a novetat, enguany no es va voler premiar només a l’empresa més nombrosa, sinó a les tres primeres. En este sentit, va haver-hi trofeus per al Departament de Salut de Gandia, amb 72 corredors, Hotels RH, amb 83, i el grup Vicky Foods, amb 227 participants.

També es va atorgar un premi a l’empresa de quatre o més treballadors que més a prop estigueren de la paritat entre homes i dones, patrocinat per Reale Segurs i el mitjà de comunicació Som Gandia, i que va recaure en Ecsa.

Bars plens

La carrera, un any més, va servir per a dinamitzar el barri de Corea, especialment els locals hostalers que van obrir en diumenge per a servir una gran varietat d’esmorzars i menjars en acabar l’esdeveniment. A més, va haver-hi molts punts d’animació, amb batucada, DJ i xarangues, així com uns altres a càrrec de les comissions falleres.

En el lliurament de trofeus van participar per part d’ESIC Business & Màrqueting School en la Comunitat Valenciana Pepe Monfort i la directora de Comunicació, Esbarzer León; el president del CA Safor Teika, Vicent Boscà; l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el regidor d’Esports, Jesús Naveiro; la presidenta de la Junta de Districte de Corea, Inma Rodríguez; i la regidora de Seguretat Ciutadana, Lydia Morant. Cal destacar que tant l’alcalde com els regidors esmentats van córrer la prova.

L’organització ha agraït, un any més, la tasca feta pels voluntaris, tant del mateix club com de les associacions de veïns del barri, comissions falleres de Corea, Marqués de Camp-Perú, Serpis i Jardinet, així com als veïns de Benipeixcar, el Raval i membres del Gandia Hoquei Club, a més de Protecció Civil, Creu Roja i Policia Local. També al col·legi Cervantes, que va cedir el pati per al vestuari i lliurament de la borsa del corredor.

Articles relacionats