17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Sant Nicolau del Grau posa punt final a la 25a edició de les seues festes

– La celebració, que va començar el 24 de novembre passat, i va acabar ahir amb una jornada carregada d’activitats.

Ahir, dimecres 6 de desembre, el barri de Sant Nicolau, al Grau, va posar punt final a les seues festes, que arrancaren el passat 24 de novembre. Així, durant la jornada, es van preparar diverses activitats en honor al patró de la celebració.

El dia, començà amb una despertà a les 8 hores i va continuar amb la cercavila, la missa i el tradicional dinar de germanor, que va comptar amb la presència de l’Alcalde, José Manuel Prieto; la primera Tinenta d’Alcaldia, Alícia Izquierdo, o el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, entre altres membres corporatius.

Festes de Sant Nicolau Grau de Gandia
Festes de Sant Nicolau, Grau de Gandia/Àlex Oltra

I on ho va haver un reconeixement a la presidenta de la Confraria de Sant Nicolau, Filo Más Estrugo; la Padrina de les festes, Isabel Colomer Sanfélix; el Clavari de Sant Nicolau, Tomás Morojosa Grau i el Confrare d’honor 2023, Juan Josep Borrás Faus. Finalment, els actes van acabar amb la processó, que va coronar un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Borredà.

Cal recordar que fa 25 anys que va nàixer la Confraria de Sant Nicolau, que va reprendre aquesta setmana festiva que data del segle XVIII. Per eixa raó, les dues setmanes d’esdeveniments han estat carregades de múltiples activitats com la Nit d’albades; les tradicionals ‘Caminades’; el Sopar del 25 aniversari o el Dia del Clavari, en el qual els xiquets i les xiquetes de la zona van ser els protagonistes.

Articles relacionats