25.7 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Sanitat vetla per la protecció de la identitat i privacitat dels i les pacients

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública vol traslladar un missatge de tranquil·litat i seguretat a la ciutadania, ja que en tot moment s’està vetlant perquè es complisca el dret a la intimitat personal i a la confidencialitat dels i les pacients reconeguda com un dret fonamental per la Constitució.

La Conselleria, amb la finalitat de garantir el respecte a la intimitat i la confidencialitat de les dades personals, ha recordat el procediment habitual de compliment escrupolós del Decàleg de Protecció de Dades del personal sanitari, elaborat per l’Agència de Protecció de Dades. Aquest decàleg recull, entre les obligacions a complir, el “no remetre informació amb dades de salut per correu electrònic o per qualsevol xarxa pública o sense fil de comunicació electrònica”.

El decàleg també incorpora l’obligació dels i les professionals de mantindre la reserva sobre les dades de pacients. Cal recordar que s’han produït casos de pacients que han denunciat o han presentat queixes davant la vulneració de la seua privacitat o intimitat.

Des del primer moment, la Conselleria es va comprometre a informar de manera contínua sobre l’evolució de la pandèmia i està actuant amb transparència, de manera que s’està oferint la informació de manera diària en rodes de premsa i s’estan actualitzant totes les dades en relació amb el coronavirus sempre en coordinació amb el Ministeri de Sanitat.

Articles relacionats