13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Sanitat preveu inocular aquesta setmana més de 120.000 dosis de la vacuna contra la COVID-19

– Es tracta sobretot de persones majors de 80 anys i altres col·lectius prioritaris

– A més, està previst inocular més de 55.000 dosis a personal de centres educatius

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu inocular aquesta setmana un total de 70.500 dosis de la vacuna contra la COVID-19 a persones majors de 80 anys i pertanyents a altres grups prioritaris que, per diverses circumstàncies (infeccions actives, quarantenes o aïllaments), tenen pendent la immunització.

El gruix de les dosis (un total de 65.175) es destinarà aquesta setmana a persones majors de 80 anys, distribuïdes de la següent forma: 50.000 primeres dosis i 15.175 segones. Aquestes xifres representen un increment del 81% respecte al nombre de dosis administrades la setmana anterior, la qual cosa evidencia que el ritme d’immunització en aquest col·lectiu s’accelera.

La vacunació a aquest grup prioritari va començar l’última setmana de febrer en la Comunitat Valenciana. Ara, una vegada atesa la majoria de persones usuàries de residències i personal sociosanitari, l’estratègia nacional de vacunació focalitza tots els esforços en el col·lectiu de 80 anys perquè els principals estudis internacionals apunten al fet que les persones majors són les que tenen més possibilitats de desenvolupar un quadre greu de la malaltia.

La vacunació de les persones majors de 80 anys i de la resta de col·lectius que s’immunitza aquesta setmana se solaparà amb la del personal de centres docents, que acabarà de rebre primeres dosis. Per al personal docent hi ha previstes aquesta setmana 55.225 dosis del laboratori d’AstraZeneca.

En total, la Comunitat Valenciana ha rebut aquesta setmana 12.000 dosis d’AstraZeneca, 67.860 de Pfizer i 39.000 de Moderna.

Articles relacionats