19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Sanitat posa en marxa l’Agenda Vacacional perquè la ciutadania puga adaptar la vacunació a les seues vacances estivals

 

– La ciutadania pot informar sobre les setmanes que estarà fora de la Comunitat Valenciana perquè no se’ls cite durant aquestes dates

– Va dirigit a persones pendents de la primera dosi i del grup d’edat entre 18 i 39 anys

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa en la pàgina web una Agenda Vacacional perquè els ciutadans de la Comunitat Valenciana puguen adaptar la vacunació enfront del coronavirus en funció de les seues vacances estivals.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que “la finalitat és facilitar als ciutadans i les ciutadanes que puguen gaudir del seu període de vacances, i vacunar-los quan estiguen disponibles”.

Per això, en la pàgina web, les persones entre 18 i 39 anys que està esperant la cita per a la seua primera dosi pot accedir a un formulari en el qual poden indicar en una agenda de vacunació les setmanes que romandran fora i que, per tant, no podran acudir a vacunar-se.

D’aquesta manera, s’ajornarà la citació per a quan estiga disponible, respectant l’ordre de vacunació que s’està duent a terme en la Comunitat Valenciana, que és per grups d’edat.

A més, s’enviarà un SMS amb l’enllaç a la web a les persones entre 18 i 39 anys que es preveu citar al llarg de l’estiu.

Segons ha explicat Barceló, “des de Sanitat s’ha posat en marxa aquesta mesura amb la finalitat de planificar de manera eficient el procés de vacunació durant aquest estiu, i mantindre així el bon ritme d’immunització en la Comunitat Valenciana”.

Cal assenyalar que aquesta mesura va dirigida a persones que estan pendents de rebre la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19, ja que les persones que estan pendents de rebre la segona dosi ja tenen una citació prèvia realitzada en el moment que li van posar la primera vacuna.

Els requisits per a poder indicar les vacances i no ser citat durant aquestes dates són: tindre entre 18 i 39 anys d’edat (nascuts entre 1982-2003 inclusivament), no haver rebut cap dosi de la vacuna contra la COVID-19 i no tindre cap cita prevista de vacunació per a la COVID-19.

Articles relacionats