19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Sanitat notifica un nou brot de coronavirus a la Safor

– Sanitat ja ha activat el procediment per a identificar i citar a les persones immunodeprimides que rebran la dosi de reforç aprovada pel Ministeri

En l’actualització de les dades de coronavirus del dia de hui, Sanitat ha notificat un brot de 10 casos de coronavirus associats a la ciutat d’Oliva, l’origen és d’àmbit social.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha activat el procediment per a identificar i poder començar a citar a les persones immunodeprimides que rebran pròximament una dosi de reforç de la vacuna del coronavirus, tal com ha aprovat recentment la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Aquesta dosi de record la rebran en la Comunitat Valenciana entorn de 10.000 persones. De moment, la immunització extra està indicada per a receptors de trasplantament d’òrgan sòlid, de trasplantament de progenitors hematopoètics i persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20.

Quant a l’actualització de dades, un total de 4.013.053 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització 3.791.908 persones.

D’altra banda, des de l’última actualització, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 401 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 505.407 persones.

A més, s’han registrat 803 altes a pacients amb coronavirus. D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 5.356 casos actius, la qual cosa suposa un 1,04% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 277 persones ingressades, 68 d’elles en l’UCI.

Malauradament s’han registrat 8 defuncions (tots ells en els últims 7 dies), per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia se situa en 7.728.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 5.356 casos actius, la qual cosa suposa un 1,04% del total de positius.

Articles relacionats