25.4 C
Gandia
Dimarts, 4 octubre, 2022

Sanitat inicia aquesta setmana la vacunació de la COVID-19 en persones majors de 80 anys i grans dependents

– Es calcula per a aquests grups 42.000 dosis de les vacunes de Pfizer i, en el cas de dependents menors de 55 anys, 15.600 d’AstraZeneca

– Continua la vacunació a personal resident i sanitari que no va poder vacunar-se per infecció activa o nous ingressos en residències

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en el marc del pla de vacunació enfront de la COVID-19, inicia durant aquesta setmana la vacunació al grup de persones de 80 anys o més, així com a grans dependents no institucionalitzats (persones amb necessitat d’intenses mesures de suport i que viuen a les seues cases).

Per a això, es calcula aproximadament 42.000 dosis de la vacuna de Pfizer destinades a la vacunació de persones majors de 80 anys i grans dependents. D’altra banda, prop de 15.600 vacunes d’AstraZeneca s’empraran per a la vacunació del grup de grans dependents, que siguen d’edats entre 18 i 55 anys, excepte en les excepcions indicades en l’estratègia.

En aquest sentit, des de Salut Pública ja s’ha enviat instruccions a tots els departaments de salut amb el procediment a seguir en la vacunació d’aquests dos grups de població, i els llistats dels i les pacients.

D’altra banda, durant aquesta setmana del 22 al 28 de febrer, es durà a terme la posada de la segona dosi de vacunes en residències a aquelles persones que van ser vacunades de la primera dosi en la setmana de l’1 al 7 de febrer.

A més, en aquests mateixos centres es vacunarà de la primera dosi als quals no van poder vacunar-se en les fases anteriors, bé perquè patien infecció activa o per ser nous ingressos en el centre de majors.

Finalment, aquesta setmana rebran la segona dosi de la vacuna els sanitaris del Sistema Valencià de Salut que van rebre la primera dosi durant la setmana de l’1 al 7 de febrer, així com la posada de la primera dosi als sanitaris que no van poder vacunar-se.

Articles relacionats