13.7 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Sanitat confirma una defunció i 216 nous positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana que eleven a 403 els casos actius

– La dona morta tenia 75 anys, el seu cas era importat, estava ingressada en un hospital de València i patia una patologia prèvia

– Hi ha 18 a la província de Castelló, 94 a la província d’Alacant i 104 en la de València

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat la defunció a València d’una dona de 75 anys que estava ingressada en un hospital i que patia una patologia prèvia. Es tractava d’un cas importat.

D’altra banda, Barceló ha donat a conéixer 216 nous casos positius en la Comunitat Valenciana: 18 casos a la província de Castelló, 94 a la província d’Alacant i 104 en la de València. De tots ells, 111 són dones i 104 són homes. Tres d’ells són menors: 1 a la província de Castelló i 2 en la de València.

D’aquesta manera, el nombre de casos actius s’eleva a 403 en la Comunitat Valenciana:

– 25 a la província de Castelló

– 151 a la província d’Alacant

– 227 a la província de València

La consellera ha explicat que, fins al moment, s’han realitzat un total de 3.255 proves amb resultat negatiu. En el número 900 s’han atés, des que es va posar en marxa, més de 15.400 crides, i el autotest que s’ha inclòs en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat ha rebut ja 1.400.000 visites.

Ana Barceló: “Cuiden-se i cuidem-nos”

La consellera ha assenyalat que “sens dubte, són dies difícils i els pròxims dies també ho seran. El nostre país s’enfronta a una alarma sanitària global que hem d’afrontar units. Tant les mesures preses aquests últims dies pel Consell de la Generalitat Valenciana, com les preses ahir pel Govern d’Espanya, són mesures necessàries i responsables, l’únic objectiu de les quals està encaminat a contindre la propagació del virus, a protegir a la població més vulnerable i a protegir també al sistema de salut públic”.

D’altra banda, Ana Barceló ha volgut insistir que “hem de protegir-nos i protegir el sistema sanitari. L’eficàcia d’aquestes mesures dependrà del fet que tots i totes actuem amb responsabilitat”.

Hem demostrat en nombroses ocasions que som una terra generosa, solidària i compromesa. I ara és el moment que les institucions i la ciutadania estiguem a l’altura. Des de les institucions no deixarem d’actuar amb rigor, amb transparència i amb una profunda vocació de servei, però també el conjunt de la ciutadania ha de contribuir des de la responsabilitat individual a la responsabilitat col·lectiva“, ha afegit la consellera.

Barceló ha volgut unir-se a l’agraïment general “cap als professionals de la nostra sanitat. Els aplaudiments en tots els pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana demostren que som una societat conscient del valor de la nostra sanitat i dels nostres professionals”.

La consellera ha fet extensiu aquest agraïment al col·lectiu farmacèutic, que està en primera línia d’atenció a la ciutadania; al personal sanitari jubilat que ja s’ha posat a disposició per a ajudar a atallar aquesta epidèmia; als col·legis professionals de medicina, infermeria, farmàcia i veterinària; als donants, que continuen demostrant la seua generositat especialment aquests dies; a la societat civil: als hostalers que han oferit les seues instal·lacions per si anaren necessàries, als taxistes, als treballadors i treballadores de les botigues d’alimentació; i a totes les persones que, a títol individual, han fet arribar la seua preocupació i el seu compromís amb la sanitat.

Per a finalitzar la seua intervenció, la consellera Ana Barceló ha asseverat: “És el moment que ens cuidem tots. Cuiden-se i cuidem-nos“.

Articles relacionats