12.6 C
Gandia
Dijous, 1 desembre, 2022

Sanitat activa un pla de resposta immediata davant el possible creixement de casos

– El pla s’aplicarà només si l’augment de casos i pressió hospitalària el requereix

– La Conselleria renovarà sis mesos més els més de 7.000 contractes de reforç

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat un pla de resposta a l’àmbit autonòmic davant el possible creixement de casos de COVID-19 i els problemes que la pandèmia puga crear en el sistema sanitari valencià.

El pla, paral·lel a les mesures de contingència que ja porten dies prenent els departaments de salut i centres hospitalaris, és similar al que es va activar el passat 13 de març, durant la primera ona, un dia abans de la declaració de l’estat d’alarma i que es va mantindre en vigor durant tres mesos.

Entre les mesures que posa en marxa el pla de resposta, es considera la possibilitat que el personal sanitari pertanyent a serveis i especialitats que, a causa de la pressió hospitalària no estiguen disponibles temporalment, s’incorpore als equips d’atenció a pacients COVID, equips que sempre estaran encapçalats per un pneumòleg o pneumòloga i un o una internista.

Si fora necessari, la Conselleria també ha considerat la possibilitat, sempre només pel temps necessari, de moure personal sanitari entre departaments de salut diferents per a poder actuar més ràpidament i d’una forma efectiva en aquells llocs que demanden una major atenció.

Des de la Conselleria “s’és conscient del sobreesforç que s’està demanant a les prop de 70.000 persones del sistema sanitari valencià en un moment difícil i complex com el que travessem i es vol manifestar que, al marge d’aquests plans eventuals de resposta ràpida, es treballa paral·lelament per a dotar de més mitjans i millors condicions al sistema públic sanitari valencià“, han assenyalat des de Sanitat.

“L’objectiu de Govern valencià no és un altre que garantir per damunt de tot la salut de la ciutadania, un objectiu en el qual coincideix amb tot el personal sanitari que porta des del mes de març en una lluita constant per minimitzar al màxim els danys de la pandèmia”, segons les mateixes fonts.

Renovació de contractes de reforç

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa la renovació durant sis mesos més dels més de 7.000 contractes de reforç que acabaven aquest mes. A més, dins de l’estratègia enfront de la pandèmia, seguirà, sempre que el mercat ho permeta, incrementant el personal i els mitjans per a garantir als valencians i valencianes una atenció adequada tant en els casos de COVID com en qualsevol altra patologia.

Articles relacionats