SÁNCHEZ VIRA DE RUMB DESPRÉS DE LA FREDA TROBADA AMB RAJOY

En una roda de premsa després de reunir-se amb el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, Sánchez ha restat importància al fet que es diga que Podemos vol recuperar així la iniciativa política i ha defensat que l’important és que totes les formacions «posen damunt de la taula, negre sobre blanc una proposta».

Per açò, ha donat «la benvinguda» a aquesta voluntat de Podemos i ha assegurat que espera el document. «Quan tinguem la proposta, espere que ens posem a parlar en la taula de negociació que hem oferit des del primer minut», ha dit.

«El que m’importa és constituir govern i para açò necessite parlar amb les formacions polítiques amb les quals entenc que puc arribar a constituir eixe govern», ha insistit, assegurant que, per açò, manté «la porta oberta» per a Iglesias.

Açò sí, quan se li ha preguntat per l’exigència d’En Comú Podem que un possible acord incloga un compromís de fer un referèndum a Catalunya, ha assegurat que els socialistes tenen «una posició bastant clara»: que voten tots els espanyols una reforma de la Constitució.

Segons ha dit, aquests partits tenen assumptes que els «uneixen» i uns altres que els «separen» i ha emplaçat a Podemos i Ciudadanos a construir «un govern que execute les qüestions sobre les quals estan d’acord» i portar al Parlament la resta, per a consensuar la posició majoritària. «La disjuntiva a la qual ens enfrontem és si és possible el canvi o no i el PSOE ho té clar», ha recalcat.

Per açò, ha insistit que el PSOE els «tendeix la mà» a tots, excepte al PP, al líder del qual ni tan sols ha demanat l’abstenció. «El que es decideix no és si anem amb Podemos o amb Ciudadanos, és si hi ha canvi polític», ha dit, convençut que «hi ha vímets perquè es puga produir eixe govern progressista».

D’altra banda, se li ha preguntat per les paraules de l’expresident del Govern Felipe González, apuntant a la possibilitat que hi haja noves eleccions, i si ha parlat amb ell. Sánchez ha insistit que treballa perquè no calga tornar a les urnes i no ha aclarit si han conversat recentment, encara que ha dit que ho fa de manera habitual.

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga