25.8 C
Gandia
Dimecres, 6 juliol, 2022

Salvador Gregori: “les esmenes presentades pel Partit Popular són de ‘pin i pon'”

– Salvador Gregori: “Les propostes presentades pel PP són totalment incongruents”

· Jose Manuel Prieto: “L’Ajuntament no pot continuar decreixent en personal i que ja és moment que tingam una plantilla forta que ens ajude a complir totes les exigències que hem assumit”

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori ha volgut respondre les crítiques que el Partit Popular ha fet sobre els pressupostos d’aquest any que seran aprovats demà al plenari municipal del mes de febrer.

En primer lloc, Gregori ha qualificat la bateria de propostes dels populars com “incongruents”. “Aquells que van endeutar la ciutat en 140 milions d’euros en quatre anys després d’apujar un 21% els impostos, no poden afirmar que aquests pressupostos no serveixen i més encara quan en els últims quatre anys tots els indicadors econòmics han millorat”.

L’edil ha volgut rebatre i ha demanat tranquil·litat als populars sobre la reducció del deute i ha afirmat que la partida existent d’aquest any, es veurà ampliada fins als 10 milions d’euros gràcies al romanent de tresoreria. “Igual que vam amortitzar l’any passat 10 milions, ho tornarem a fer aquest exercici, ja que tenim 14,5 milions d’euros de romanent de tresoreria positiu. No cal que ens diguen el que hem de fer perquè sabem fer-ho i les proves estan en els 74 milions de deute que vam ser capaços de reduir la passada legislatura“.

Sobre la regeneració d’ocupació, el regidor ha posat en valor els increments d’aquest any a les partides de promoció econòmica i turisme. “Gandia no té competències en ocupació però esperem que aquests dos motors puguen generar més llocs de treball” i sobre la suposada paralització de Sanxo Llop ha recordat que a final d’aquest any ja començaran les obres de la subestació elèctrica, una questió que ha estat qualificada de fonamental per Gregori “Sanxo Llop serà un jaciment d’ocupació”.

Pel que fa a la suposada pujada dels preus dels pàrquings públics, Gregori ha recordat que en la passada legislatura es va produir una rebaixa de més del 20% i que ara l’únic que s’ha fet és actualitzar amb l’IPC.

Sobre la pujada d’ingressos de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), el responsable d’Economia i Hisenda va declarar que la pujada no es deu a un augment descontrolat en la construcció sinó a un increment en la rehabilitació d’habitatges i edificis a més de la implantació d’un hotel. Un aspecte que el regidor ha atribuït a l’augment de la confiança de les empreses que inverteixen a Gandia. “Abans no es pagava a ningú i es generava desconfiança, ara, amb un govern responsable, hi ha més inversions i es generen més ingressos”.

Finalment, i pel que fa a les esmenes, Salvador Gregori les ha qualificat d’esmenes de “pin i pon”. “Els que generaven 100.000 euros al dia de deute no poden demanar més diners per a les associacions quan ells no les van pagar”.

Per la seua banda, Jose Manuel Prieto ha valorat les apreciacions dels populars pel que fa a la plantilla municipal.

L’edil ha declarat que “el Partit Popular hauria de distingir d’una vegada entre el Capítol I del pressupost i la plantilla perquè tota la plantilla és capítol I però no tot el capítol I és plantilla. Ells saben que el personal subrogat no té la consideració d’empleat públic tal com van dir els informes en el seu dia però tenen tota la cobertura jurídica de l’Ajuntament i així ho contempla el pressupost que hem enviat al Ministeri qui ho ha aprovat”.

Pel que fa a la pujada de la plantilla de personal funcionari, Prieto ha declarat que totes compleixen les exigències i que durant l’última comissió ja es va explicar que “l’Ajuntament no pot continuar decreixent en personal i que ja és moment que tinguem una plantilla forta que ens ajude a complir totes les exigències que hem assumit”.

Articles relacionats