16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Safor Turisme presenta a FITUR la revista turística digital que impulsa els recursos turístics dels municipis de la Safor

  • La Safor, destinació turística intel·ligent de la Comunitat Valenciana
  • Safor Turisme presenta a FITUR la revista turística digital que promourà els recursos turístics dels 31 municipis de la comarca de la Safor.

En els últims anys, la comarca ha reforçat la seua aposta per la digitalització amb la posada en marxa de ferramentes, aplicacions i un Pla de Turisme Intel·ligent.

La Safor continua amb el seu propòsit de progressar dins de la categoria com a destí Turístic Sostenible i Intel·ligent de a Comunitat Valenciana. Amb una estratègia iniciada l’any 2019 i reforçada durant l’any 2021 i 2022, la Safor continua fent xicotets però ferms passos per aconseguir l’objectiu de posicionar-se com a destinació turística de referència, considerant el seu potencial, per a visitar en qualsevol època de l’any.

Per a això, la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha posat en marxa diferents ferramentes, plans i projectes amb l’objectiu de complir amb els cinc eixos que substenten una destinació turística intel·ligent, reduir l’impacte ambiental, al mateix temps que fer més accessible, pròxima i intuïtiva l’experiència de tant locals com turistes, per mitjà de l’ús de la tecnologia per a poder donar a conéixer els diferents atractius de la comarca.

En els nostres Plans de Dinamització i Governança Turística, col·laborem amb la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, per a elaborar projectes amb l’objectiu de millorar el turisme d’aquesta comarca tan heterogènia. Tenim al nostre abast localitats amb una infinitat de particularitats, des del poble més menut a la ciutat més gran. Els projectes portats a terme dins del pla són la primera pedra per a posar a la Safor en el radar del viatger com a destinació turística intel·ligent; i volem fer-ho en conjunt, creixent junts de la mà, utilitzant totes les ferramentes al nostre abast per a aconseguir-ho”, assenyala la presidenta de la Mancomunitat i Consellera de Turisme, Assumpta Domínguez.

En l’edició d’enguany de FITUR es promourà la revista turística digital, que ha sigut creada per a la promoció de la comarca on posar en valor els recursos turístics, el patrimoni cultural i els diferents atractius turístics que destaquen en la Safor. A aquesta revista es podrà trobar en format digital en les diferents plataformes de la Mancomunitat, així com en les seues xarxes socials.

Pla de senyalització amb l’aplicació Inventrip

Des de l’any 2021 la Safor ha apostat fortament per la creació d’un pla de senyalització intel·ligent. El dit pla compta amb un sistema de turisme intel·ligent que permet als viatgers tindre informació al seu abast des del mòbil de les diferents rutes que composen la comarca.

És ací on es troben obertes al públic cinc rutes clarament diferenciades: “Els merlets de l’Islam”, “Els temples del poder diví i terrenal”, “La ruta del coneixement”, “ La naturalesa al teu abast” i “ Les xicotetes joies de la Safor”. Aquestes agrupen els diferents recursos culturals i naturals que caracteritzen la comarca de la Safor, sent aquests d’una gran varietat.

A través de la tecnologia dels beacons, que emet senyals via bluethooth sense necessitat de connectar-se a una xarxa, l’usuari rep notificacions amb informació actualitzada en diversos idiomes –com el castellà, català, eusquera, francés, anglés o alemany- cada vegada que passe a prop del punt turístic en concret.

La forma de funcionament de l’aplicació és senzilla i intuïtiva, gràcies als dispositius de baix consum anomenats beacons es pot enviar tota la informació rellevant en un rang de distància entre els 10 i 40 metres. Perquè es tracte d’un sistema segur, s’han posat en marxa protocols d’autenticitat, amb la intenció que el mòbil permeta que el beacon es comunique amb ell per a transmetre-li tota la informació.

La Plataforma Inventrip, desenvolupada per l’empresa Sismotur, una ferramenta que està ja adoptada per 62 destinacions a Espanya i Portugal i és accessible la seua connectivitat sense dades a través dels dispositius mòbils, siguen IOS o Androi.

La creació de continguts i la tematització de rutes permeten millorar aquesta experiència i prolongar les estàncies dels visitants, que van descobrint les possibilitats que se’ls obrin, tant en la planificació del seu viatge –els més previsors-, com en el mateix moment en què reben la informació durant el seu recorregut.

Altres accions com a Destí Turístic Intel·ligent

A més de la posada en marxa de l’aplicació Inventrip, la Safor també ha implantat altres iniciatives amb l’objectiu de reforçar a la Mancomunitat com a Destinació Turística Intel·ligent.

En l’any 2021 es van adquirir un total de sis pantalles interactives instal·lades en les oficines de Turisme de la Mancomunitat, transformant-se en punts digitals d’informació de la comarca, amb el propòsit de satisfer els requeriments i expectatives dels turistes i visitants i al seu torn donar a conéixer el patrimoni turístic que tenen al seu abast. Per a aquest 2022 s’han adquirit tres pantalles més i es pretén seguir amb aquesta aposta, per a poder abraçar les diferents oficines de turisme distribuïdes per tota la Safor, convertint les pantalles en una oficina de turisme digital de la Safor.

Durant el 2021 s’ha treballat també en la creació d’un Pla de Destinació Turística Intel·ligent i un Pla de Màrqueting per a reforçar la Safor com a Destinació de Turisme Intel·ligent de la Comunitat Valenciana, per a aquest 2022 s’ha apostat per la realització d’un Pla Estratègic per a conéixer en quina situació turística es troba la comarca i quines serien les estratègies que s’haurien de portar a terme en gestió per a poder aconseguir els objectius proposats.

Articles relacionats