RTVE DEDICARÀ UNA PROGRAMACIÓ ESPECIAL DELS ACTES QUE TANQUEN LES FALLES A VALÈNCIA

La programació especial començarà a les 14.00 hores. Així, el programa ‘Corazón’ connectarà amb la Plaça de l’Ajuntament de València on tindrà lloc l’última ‘mascletà’ d’enguany. La 1, TVE Internacional i Rtve.es oferiran l’esdeveniment en directe, segons ha informat l’ens en un comunicat.

A les 21:30 hores, ‘Informe semanal’ emetrà un reportatge sobre les Falles 2016 i la candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que concedeix la Unesco. El programa dirigit per Jenaro Castro aprofundirà en els requisits que necessita: té fins a novembre de 2016 per a donar a conèixer tots els valors patrimonials que reuneixen les Falles. La candidatura no només inclou a les falles de la ciutat de València, sinó a totes les poblacions de la Comunitat Valenciana on es viu aquesta festa.

En aquesta edició especial, de mitja hora de durada, es podrà conèixer les persones que es dediquen a dissenyar, cosir i vendre vestits de valenciana que arriben a costar els 30.000 euros, i artistes fallers que construeixen ninots des de fa dècades.

El programa, presentat per Inés Ballester, mostrarà en directe com cremen les falles del primer premi de la secció especial i la falla municipal, acte amb el qual conclouen les festes a València.

És un projecte amb el qual el seu creador mostra el seu suport al fet que les Falles siguen reconegudes per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Et Pot Interessar