15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Ròtova s’ompli de música, contes al palau i festa al segon dia del Porrat de Sant Macià

– La diversitat musical, els contes i la festa han sigut part de les activitats de la segona jornada del Porrat de Sant Macià de Ròtova que s’ha desenvolupat amb èxit de participació popular.

El matí del dissabte 25 de febrer, ha començat a Ròtova amb una obertura oficial animada per la dolçaina i el tabalet que ha donat pas a la inauguració del Porrat i la Fira Agroalimentària, Artesana i Turística del 2023. A partir d’ací, les activitats relacionades amb la música i la cultura no han deixat de succeir-se.

Com ja és habitual, la música ha tingut un paper fonamental al llarg del dia. Al matí, la batukada Kumkumtra ha animat els carrers plens de gent visitant les paradetes, les exposicions i la fira gastronòmica i ja a la vesprada, La Rotovense Musical ha oferit un concert a la Plaça Major del poble. El grup Batecs ha versionat èxits del pop espanyol i valencià a la Carpa Jove i, més tard, el grup Walectric ha ficat banda sonora per a tots aquells que sopaven pels voltants de la Plaça Major.

Porrat de Sant Macia 2023 Jazzwoman
Porrat de Sant Macià 2023, Jazzwoman

Els concerts ‘en femení’ de la mà de JazzwomanLàuder DJ i Xúquer Duo han posat la cirereta al pastís a una jornada que ha sigut tot un èxit. Jazzwoman va enlluernar els assistents amb la seua actuació i la seua veu. Làuder DJ i Xúquer Duo van punxar tota classe d’èxits.

Els assistents al Porrat han pogut passejar pels carrers de Ròtova, que comptaven amb una gran oferta de productes artesans i d’alimentació i informació turística i cultural. Cal destacar el paper fonamental de firaires, artesans, xicotets emprenedors i les associacions locals i comarcals que han participat en el Porrat i a l’espai editorial. A l’aparcament de les Escoles Velles, diverses casetes conformaven la Fira Agroalimentària, on els visitants podien tastar diferents formatges, embotits, cervesa, entre d’altres.

El Palau de Comtes, centre històric del nostre poble, s’ha convertit en un palau de contes amb la presentació del llibre ‘Contacontes d’El tresor de la Mariola’. Jordi Raül Verdú ha deixat bocabadats a grans i menuts amb les seues històries.

Paral·lelament, s’ha pogut gaudir de diverses visites guiades a espais emblemàtics de Ròtova i els entorns, com la Vil·la Romana, el CIP o el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba.

Articles relacionats