9.8 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Ròtova realitza treballs forestals de prevenció i protecció a la Serreta

L’Ajuntament ha executat accions de manteniment i inversió per valor de 27.315,15 €, amb subvencions de la Diputació de València i de la Generalitat Valenciana.

L’Ajuntament de Ròtova ha continuat les actuacions silvícoles de prevenció d’incendis en les zones verdes de la urbanització de la Serreta, amb una inversió de 8.040,62 €, fruit d’una ajuda de la línia en Medi Ambient Reacciona de la Diputació de València. Esta ajuda s’ha destinat a les parcel·les de zona verda que fiten amb els carrers de la Urbanització, una faena que és continuació de les realitzades el 2023.

A més, s’hi han col·locat dos hidrants a la zona propera a terreny forestal, amb un pressupost de 5.360,42 €, a les dos entrades de la urbanització: a l’entrada per Borró i per la carretera.

Amb la mateixa línia Reacciona de Medi Ambient, el 2023 es van realitzar actuacions de desbrossades, aclarides i talls selectius a una part de les parcel·les municipals que fiten amb la carretera interior a la urbanització, amb una inversió de 3.515,94 €. A més, l’Ajuntament adquirí 2 motos desbrossadores, fil i accessori per a tall de matoll, amb una inversió de 2.837,17 €.

El 2023, a més, s’han executat tasques de manteniment amb faixes perimetrals a zones urbanitzades, a la parcel·la que envolta el dipòsit d’aigua potable municipal, amb una dotació de 7.561 €. L’actuació ha anat a càrrec del Fons Estratègic Municipal, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, que va destinar subvencions als ajuntaments amb un Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals.

Articles relacionats