15.2 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Ròtova presentà el llibre ‘Joan Fuster i Sueca’

• L’acte va tindre lloc el divendres el passat divendres dia 16 de desembre, al Saló de plenaris de l’Ajuntament de Ròtova.

Ròtova presentà el llibre Joan Fuster i Sueca, de Francesc Pérez Moragón i Salvador Ortells Miralles, editat per Edicions 96. L’acte va tindre lloc el divendres 16 de desembre, al saló de plenaris de l’Ajuntament de Ròtova, i hi prendran part l’autor Salvador Ortells, Maria Josep Escrivà i Pau Àlvarez (d’Edicions 96); el professor Gabriel Garcia Frasquet i l’Alcalde de Ròtova, Jordi Puig. L’obra ha estat guardonada amb el Premi al llibre millor editat en 2021 de la Generalitat Valenciana.

Sobre el llibre:

“Joan Fuster i Sueca” ha estat concebut amb la finalitat de posar en relleu al mateix temps la vinculació de l’escriptor amb el seu poble —i no sols perquè en va ser fill i, després, veí durant els quasi setanta anys que va viure— i el fet que Sueca siga més coneguda en distints àmbits, entre altres moltes raons, pel fet que l’escriptor mantingué amb ella una relació fidel i constant.

Es pot afirmar que el vincle va ser sens dubte beneficiós per als dos elements relacionats entre si: Sueca i Joan Fuster.

Aquest llibre és una invitació al viatge, amb l’incentiu de conéixer la ciutat a partir de l’interés que desperta i despertarà l’assagista, i una contribució a la commemoració del seu Centenari.

Sobre els autors:

Francesc Pérez Moragón (Algemesí, 1948)

Com a especialista en l’obra fusteriana, ha dirigit l’audiovisual Ser Joan Fuster i ha comissariat les exposicions Joan Fuster: dies i treballs, El descrèdit de la realitat. Fuster (1955), Els arxius de Joan Fuster i Joan Fuster: Nosaltres els valencians (1962-2012). També ha publicat Joan Fuster, el contemporani capital i ha editat el primer volum de la Correspondència de Joan Fuster. Actualment és director d’honor i assessor de l’Espai Joan Fuster i membre de la Càtedra Joan Fuster, de la UV.

Salvador Ortells Miralles (Sueca, 1977)

La seua tasca investigadora s’ha centrat especialment en l’obra de Joan Fuster. Entre altres treballs, ha coordinat el volum col·lectiu Joan Fuster, llibre a llibre. Diccionari bibliogràfic i s’ha encarregat d’editar l’antologia Joan Fuster recitable i el recull Poemes inèdits, de Joan Fuster. Ha publicat Veure dins els versos: la poesia de Joan Fuster a partir de la seua tesi doctoral. En l’actualitat és director de l’Espai Joan Fuster i coordinador de l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster.

Articles relacionats