19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Ròtova preparada per acollir la Trobada d’Escoles en Valencià de la Safor-Valldigna

 

– Ròtova acollirà dissabte 22 d’abril la 35a Trobada d’Escoles en Valencià de la Safor-Valldigna

Ròtova acollirà dissabte 22 d’abril la 35a Trobada d’Escoles en Valencià de la Safor-Valldigna. El centre del municipi rebrà més d’una seixantena d’escoles de la comarca i els carrers s’ompliran per a oferir més d’un centenar de tallers, estands informatius i expositors, que han estat preparant escoles, editorials, institucions i associacions.

Els actes, però, començaran dijous 20 d’abril, a les 18.00 h, al Pati dels Tarongers del monestir de Sant Jeroni de Cotalba, a Alfauir, amb l’acte de lliurament dels Premis Sambori 2023 de la Safor- Valldigna. Els Premis Sambori són el certamen de literatura en valencià més gran del país, i hi participen xiquetes i xiquets de tots els centres de la comarca.

Els actes de la trobada, dissabte 22 d’abril, tindran lloc des de les 17 h., amb una concentració a l’Avinguda Jaume I / carrer Comtes de Ròtova i una cercavila fins a la Plaça Major, amb l’acompanyament de La Rotovense Musical. A partir de les 18 h i fins a les 20 h tindran lloc els tallers i activitats. A la Biblioteca, a l’Edifici de l’Antiga Sindical (Plaça Major) es podrà visitar l’exposició “Recuperem el verd amb Carme Miquel”. A més, al llarg de la vesprada tindran lloc, també, les exposicions de la Rondalla Agredolç sobre instruments i música; i exhibicions de pilota valenciana i de motos clàssiques.

A les 19.15 h actuarà el ball de bastons, per part de les bastoneres de la Muixeranga de la Safor. A les 20.15 h tindrà lloc l’actuació de la Colla en Ruta: “la Banda de les Feretes“. I a les 21.30 h. tindrà lloc el sopar i fi de festa, a l’aparcament situat a l’Avinguda Jaume I / carrer Comtes de Ròtova, amb un sopar de germanor i l’actuació del duet “Abril i Enric”.

Les Trobades d’Escoles en Valencià són els esdeveniments comarcals que organitza Escola Valenciana amb les comunitats educatives per a promoure el valencià. El lema de les trobades de 2023 és “Recuperem el verd amb Carme Miquel”, i estan dedicades a la mestra, escriptora i activista per la llengua i el país. També aspiren a continuar la seua tasca, hui referent. Amb aquest lema, les Trobades d’Escoles en Valencià 2023 són una crida a l’acció i un cant a l’esperança en la recuperació de la consciència ecologista mitjançant l’educació.

Articles relacionats