11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Ròtova instal·la plaques solars al Centre de Salut

 

Ròtova ha instal·lat plaques solars al Centre de Salut del municipi, destinades a reduir el consum elèctric i les emissions de CO₂. El consum d’energia del Centre de Salut del municipi ascendí, el 2021, a 6.597 kWh, i la instal·lació proporcionarà una producció anual d’electricitat de 37.592,65 kWh, més de l’energia que consumeixen els edificis.

Això suposarà un estalvi d’energia que compensarà la consumida per altres subministraments elèctrics municipals i, també, econòmic important, que es destinarà a altres obres i serveis públics. Per altra banda, amb la instal·lació s’aconseguirà una reducció anual de CO₂ de fins a 33,70 tones.

Aquesta instal·lació ha ascendit a 29.200 €, i ha sigut finançada a través de la convocatòria de subvencions d’actuacions del Pla Reacciona per a l’autoconsum energètic en edificis i equipaments municipals de la Diputació de València, amb una subvenció que ha ascendit a 24.820 €, i una aportació pròpia de 4.380 €; l’acció s’emmarca dins de les polítiques de lluita contra el canvi climàtic que comparteixen l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València i l’àrea de “Ròtova Canvi”, de l’Ajuntament de Ròtova. Amb aquesta acció, Ròtova compta amb quatre instal·lacions d’autoconsum (a l’escoleta, la Nau Polivalent i l’Ajuntament) i està prevista una nova al polígon industrial abans que acabe l’any.

Articles relacionats