10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Ròtova commemorarà els 500 anys de la Batalla de Vernissa

– Enguany fa 500 anys de la Batalla de Vernissa, de 1521. En aquest context, es produí el saqueig i posterior refundació del municipi de Ròtova.

– L’Ajuntament de Ròtova ha organitzat dos actes per commemorar aquest fet històric tan significatiu per al municipi.

Per una banda, el divendres 23 de juliol, a les 19.30 h, al Palau dels Comtes de Ròtova es realitzarà la xarrada ‘Ròtova, la guerra de la Germania, la batalla de Vernissa’, a càrrec de l’historiador i doctor en Filologia Catalana Abel Soler. L’historiador  brindarà l’oportunitat de conéixer el context històric que envolta la batalla, el paper del senyor de Ròtova i els esdeveniments que tingueren lloc al municipi. Al mateix, tindrà lloc una exposició i un acte commemoratiu.

Per altra banda, el diumenge 25 de juliol, a les 08.00 h, des del passeig 9 d’Octubre es realitzarà una passejada d’aproximadament tres hores a través de l’escenari de la batalla. El recorregut travessarà les localitzacions de Ròtova que tingueren més rellevància per al fet històric per tal d’aconseguir una immersió dels participants en el context de la batalla.

Cal recordar que hi ha que reservar plaça per als dos esdeveniments a través del telèfon 678 62 15 92 i el correu electrònic cultura@rotova.es.

Articles relacionats