13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Ròtova avança cap a l’aprovació del “Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible”

Ròtova avança cap a l’aprovació del “Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible”

-Representants municipals van prendre part en una reunió de treball on es va presentar el document.

L’alcalde de Ròtova, Jordi Puig, junt amb el tècnic municipal i un representant del Centre Excursionista de Ròtova, Vicent Faus, han assistit a la presentació del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible. Ròtova és un dels municipis adherits al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia; i ha estat beneficiari del programa per a la redacció dels documents i estudis previs.

El pla inclou nou accions en equipaments i instal·lacions municipals; una en enllumenat públic; dues accions en transport públic i municipal; quatre accions en el sector domèstic; dues accions en el sector terciari; tres accions en transport privat i comercial; dues accions en el sector de la indústria; i una acció en producció local d’energia.

Hi ha previst, a més, un pla de comunicació i participació pública, per implicar la població local. “El Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible ha de ser un compromís assumit per tota la població perquè siga efectiu”.

Els municipis firmants es comprometen a reduir les emissions de CO₂ en un 40 % per a 2030 i augmentar l’eficiència energètica i les energies renovables en un 27 %; elaborar un Inventari d’Emissions de Referència (IER); realitzar una Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats (ARVCC) derivades del canvi climàtic; presentar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PACES) en el termini de 2 anys a partir de la firma oficial del Pacte; i presentar, finalment, un informe de seguiment almenys cada dos anys.

Articles relacionats