25.3 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Robert Miñana de Compromís és el nou alcalde de Daimús

– El Pacte de la Séquia Mare acordat per Compromís i PSPV-PSOE Daimús acaba amb 32 anys de governs de dreta

El pacte d’investidura d’alcaldia al qual han arribat els partits Compromís Daimús i PSPV-PSOE Daimús, pren el nom de la Séquia Mare; aigües necessàries al llarg de la història del poble, que travessen el municipi en diagonal, i han servit comuna metàfora per a posar nom a aquest element unificador.

Els partits signants del present pacte, han manifestat la seua voluntat de dur a terme un canvi històric a Daimús. Amb els resultats electorals del passat 28 de maig s’ha presentat el següent acord programàtic comú, repartit en sis àrees i setanta-dos punts.

El pacte disposa d’una Comissió de Seguiment conformada, per dos membres de cadascun dels partits signants, que seguirà el compliment dels acords i millorar-ne l’efectivitat. Per tant, la missió principal serà analitzar, avaluar i corregir les desviacions significatives en cas que existiren.

Després de 32 anys de governs de dretes amb majories absolutes, Compromís Daimús amb cinc regidors i PSPV-PSOE Daimús amb un regidor, constituiran el primer govern de coalició de la democràcia del municipi i, al mateix temps, el primer govern progressista.

Articles relacionats