18.7 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Riuraus al Vernissa, la Cultura de la Pansa 2023

– El col·lectiu Riuraus al Vernissa presenta el seu programa d’activitats 2023.

“Riuraus al Vernissa. La Cultura de la Pansa 2023”, impulsat des del col·lectiu Riuraus al Vernissa i on s’han comboiat 15 pobles de les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida per tal de donar a conéixer tot allò que envolta a la cultura de la pansa.

Respecte a l’edició de 2023, s’ha afegit a aquesta iniciativa de col·laboració intercomarcal, el poble de Castellonet de la Conquesta. Es tracta de les VII edició d’aquest projecte subvencionat des de Diputació de València que té com a objectiu principal donar a conéixer tots els aspectes relacionats amb la cultura de la pansa en els pobles de la conca del Vernissa.

Al projecte hi participen de la Safor: Ador, Alfauir, Almiserà, Beniflà, Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni, Potries i Ròtova. De la comarca de la Vall d’Albaida hi participen: Benicolet, Llutxent, Montitxelvo, Pinet, Rugat, Salem i Terrateig.

Una programació variada amb 75 activitats on podem trobar tallers de cuina, de canyissos, de cabassos, d’imants, de maquetes. Actuacions musicals de tota mena, concerts de guitarra, dansades, castellers, documentals, cercaviles, teatre, xarrades i moltes coses més.

Entre totes elles, les més destacades seran les festes de l’escaldà, que enguany se celebraran a Ròtova (27 d’agost), Alfauir (1 de setembre), Montitxelvo (3 de setembre) i Benicolet (10 de setembre).

S’han editat 5000 tríptics informatius a més de 250 cartells per tal de promoure aquesta iniciativa i que arribe al màxim nombre de persones possible.

Des de l’Associació Riuraus al Vernissa us convidem a tots i totes a gaudir de la nostra cultura, de les nostres arrels i tradicions.

Articles relacionats