La clausura de la mostra de Ricard Huerta a la sala Coll Alas tindrà una programació especial

L’exposició de Ricard Huerta «Homoalphabet» es clausurarà dissabte 14 de juliol amb tot un seguit d’activitats.  L’acte central serà la conferència «L’homofòbia en la història», a càrrec de German Navarro, catedràtic d’Història Medieval de la Universitad de Saragossa, i per acabar la performance «Fora de l’armari hi ha una altra vida».
Cada assistent rebrà a més de regal un dels llibres de la instal·lació, així com un catàleg de l’exposició de Gandia. Les activitats començaran a les 19.30h, a la sala d’exposicions Coll Alas de Gandia (plaça de l’Escola Pia, 7), on ha estat oberta l’exposició des del 23 de juny. La mostra està centrada en la defensa dels drets humans i mes concretament en la defensa de les persones i els col·lectius LGTB. 

Una de les línies de treball de Ricard Huerta, tant pel que fa a la recerca acadèmica en la formació de docents, com pel que fa a la investigació i creació artística, consisteix en la defensa dels drets humans, i més concretament la defensa de les persones i els col·lectius LGTB.
Alguns exemples d’aquest interès i activisme en defensa dels drets humans són l’organització de congressos i jornades, entre els quals destaquem el Congrés EDADIS, celebrat a la Universitat de València en novembre de 2014

El treball artístic de Ricard Huerta està habitualment identificat amb les lletres com a elements visuals. Els alfabets han estat una de les estratègies emprades en les sèries que ha creat com a artista visual. En aquesta ocasió, HomoAlphabet representa, en una sèrie de 21 pintures, elements i característiques de l’univers LGTB. Cada pintura  conté un concepte al qual s’hi fa referència: AIDS, Bisexual, Culture, Education, Feminisms, Gay, Homophobia, Identities, Judith (Butler), Kavafis, Lesbian, Marriage, Opportunities, Pride, Queer, Rights, Stonewall, Trans, Urko (Gato), Violence, Zerolo.

La sèrie de les pintures sobre llenç ens porta a una selecció de conceptes que són els que han concretat la proposta HomoAlphabet. Per tal de completar el procés gràfic que s’ha portat a terme preparant la sèrie, s’hi inclouen també els treballs realitzats sobre paper en els quals s’han anat bastint els elements icònics que han acabat concretant la sèrie.

Per tal de promoure l’ús de les arts visuals en el aula i de revisar aspectes i temàtiques interessants per a l’alumnat, HomoAlphabet incorpora una tercera sèrie en la qual els colors comparteixen aventura amb els conceptes de l’imaginari LGTB, amb la intenció de compartir aquesta realitat entre el professorat i l’alumnat de totes les edats.

L’exposició Homoalphabet conté, així mateix, una vessant educativa i de mediació important, ja que proposa un recorregut pels universos LGTB, pensant en els usuaris de diferents procedències, des de públics escolars, associacions, estudiants universitaris o per  professorat.

Un dels elements característics de les  meues propostes expositives  i en general en la meua obra com a artista visual i com a professor és la presència important d’una faceta educativa, amb el compromís d’acostament al col·lectiu docent i a l’educació com a forma de millora i canvi social” afirma Huerta.

 

Et Pot Interessar