11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

RETORN  A L’ESCOLA PRESENCIAL A L’ALQUERIA DE LA COMTESSA 

Els xiquets i xiquetes de l’Alqueria de la Comtessa han tornat a l’escola, com a tota Espanya, en una situació de pandèmia que continua sent greu.

La tornada a les classes després de les festes de Nadal arriba amb canvis a la normativa COVID. La Comissió de Salut Pública es va reunir divendres passat per acordar les quarantenes a les aules sempre que es donen, almenys, 5 casos de COVID positius o estiguen afectats el 20% dels alumnes.

En aquesta nova recomanació la comissió ha recalcat que, en cas que siguen 4 alumnes els afectats o menys del 20%, es considerarà casos esporàdics i no recomanen el confinament de tota l’aula.

Tanmateix, aquest dilluns s’ha représ la vacunació de la població escolar entre 5 i 8 anys, així com els escolars entre 9 i 11 anys que no es van vacunar abans de Nadal. Per poder rebre la vacuna, el primer pas és que la família emplene, signe i lliure a l’escola l’autorització que el centre li haurà fet arribar.

El procés es desenvolupa als mateixos centres escolars, en horari lectiu i per nivell educatiu per preservar els grups habituals de convivència. A més, com a la primera fase de la campanya pediàtrica, amb els més petits també es permetrà que, en el moment de la punxada, un familiar accedesca al centre per acompanyar-lo emocionalment.

L’Alqueria de la Comtessa compta amb 1470,59 casos/100.000 habitants, 22 positius segons les xifres que exposava la GVA el 5 de gener. Atenent tots aquests indicadors, la Comunitat Valenciana es troba al nivell 4 d’alerta, en un risc molt alt de propagació del coronavirus.

Segons l’alcalde Voro Femenia “no hi ha temps per a relaxar-se. Tots estem cansats d’aquesta situació però l’única solució és seguir les recomanacions i indicacions dels experts per tal d’eixir d’aquesta pandèmia Així mateix, la presencialitat a les aules ha estat un èxit a tots els nivells educatius. Tant els ministeris implicats com les conselleries autonòmiques han valorat que les aules han estat durant tota la pandèmia llocs segurs on s’han mantingut de manera òptima les mesures de control”.

Articles relacionats