13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Repunt de nou casos positius de coronavirus  pel brot de Castelló

 

 • Barceló: “Més que mai és el moment que ens cuidem per a cuidar als altres”
 • La Comunitat Valenciana registra 57 altes i 39 casos positius de coronavirus en l’última jornada

  La Comunitat Valenciana té en aquests moments una taxa d’incidència acumulada del coronavirus de 2,86, molt per davall de la mitjana d’Espanya, que se situa en 8,50. Així i tot, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha volgut llançar un missatge de “prudència” per a tota la població: “Més que mai és el moment que ens cuidem per a cuidar als altres. El virus segueix entre nosaltres i hem de continuar avançant”.

  Aquest dimarts s’han confirmat 39 casos nous des de l’última actualització: 16 a Castelló (1.622 en total); 8 a la província d’Alacant (3.971 en total); 14 a la província de València (5.984 en total); i 1 no assignat. A més, cal sumar 4 no assignats anteriors.

  D’altra banda les altes continuen en ascens i s’han registrat 57 des de l’actualització d’aquest dilluns (5 a Castelló, 19 a Alacant i 33 a València). En relació amb les altes, Salut Pública està duent a terme una revisió i actualització de les bases de dades on es recull la informació de tots els casos que es van detectar en els pics més alts de l’ona epidèmica. Aquests casos són aquells que van ser detectats abans de l’11 de maig, data en la qual va canviar el procediment i que ha permés disposar de la informació amb un xicotet decalatge, normalment entre 24 i 48 hores.

  Aquest procés de regularització s’està realitzant, a poc a poc, en tota Espanya i són les dades que regularitzarà al seu torn el Ministeri de Sanitat. Al llarg de la setmana passada i fins a aquest dimarts s’han revisat les altes epidemiològiques i, després del procés d’estudi de tots els casos, Salut Pública constata que el nombre total d’altes en la Comunitat Valenciana ascendeix a 16.624. Per províncies:

  · 2.337 a la província de Castelló

  · 5.571 a la província d’Alacant

  · 8.711 a la província de Valenciana

  · 5 altes a persones desplaçades

  D’aquesta forma, en aquests moments queden actius 314 casos, la qual cosa suposa un 1,7% del total de positius.

  El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians en aquests moments és de 60 persones, 7 d’elles en les unitats de vigilància intensiva: 6 a la província de Castelló, 1 d’ells en UCI; 25 a la província d’Alacant, d’ells 4 en l’UCI; i 29 a la província de València, d’ells 2 en l’UCI.

  S’han notificat dues defuncions per coronavirus, per la qual cosa el total és de 1.475 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 512 en la d’Alacant i 736 a la província de València.

  El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 451.051, de les quals 328.192 han sigut a través de PCR i 122.859 a través de test ràpid.

  Actualització de la situació en residències

  Hui dia hi ha algun cas positiu en 7 centres (0 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 6 a la província de València).

  · Residents nous positius: 0

  · Personal nou positiu: 0

  · Residents que han mort: 0

  En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 4 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.

Articles relacionats