8 C
Gandia
Diumenge, 5 febrer, 2023

Representants veïnals participen en el tercer debat del Pla de Regeneració Urbana dels Nuclis Primitius de la Platja

• El taller ‘Representació Ciutadana’ va tindre lloc el passat 13 d’abril a l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV i va comptar amb la presència del vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, l’exregidor, Emili Selfa, i representants veïnals de la Platja.

• Josep Alandete: “El taller va aportar interessants propostes de millora urbana orientades a l’augment de les primeres residències en la zona i la percepció de seguretat, així com la necessitat d’impedir les activitats no permeses durant els mesos d’estiu que dificulten l’establiment de veïnatge permanent”.

• El ‘Taller d’expertes en Urbanisme’ serà l’última trobada de la fase participativa del Pla de Regeneració Urbana de la Platja i tindrà lloc a les 18:30 h del pròxim dimarts dia 20 d’abril a l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV.

El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha valorat de manera positiva el taller de ‘Representació Ciutadana’ que es va celebrar el passat 13 d’abril a l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV, com a tercera trobada participativa del Pla de Regeneració Urbana als Nuclis Primitius de la Platja. La xarrada va comptar amb la presència d’Emili Selfa, exregidor i veí de la Platja, a més d’altres representants veïnals de la zona.

Així, Alandete va destacar que aquest taller “destinat al veïnat va aportar interessants propostes de millora urbana orientades a l’augment de les primeres residències en la zona i la percepció de seguretat, així com la necessitat d’impedir les activitats no permeses durant els mesos d’estiu que dificulten l’establiment de veïnatge permanent”.

Per la seua part, Selfa, un dels representants a la taula redona, va fer valdre la necessitat d’inversió “en la mesura de les possibilitats” per a abordar diverses accions en la zona i aconseguir, així, una sèrie d’objectius específics: “millorar la qualitat urbana per tal d’incrementar les dotacions d’equipament en allò que siga possible; desbloquejar l’aparcament de la primera línia de la platja per aprofitar-lo al màxim; fer un pla ambiciós d’ombres amb moltes plantacions; instal·lar-hi illes per a vianants on siga possible; rehabilitar el llac del Clot de la Mota per convertir-ho en el gran Parc de la platja, i fomentar la rehabilitació de la vivenda de més de 50 anys per a establir la primera residència”.

El pròxim dimarts dia 20 d’abril, l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV acollirà, a partir de les 18:30 h, l’últim ‘Taller d’expertes en urbanisme’ d’aquesta fase participativa, on les professionals  aportaran les seues experiències en la matèria per tal de contribuir al debat del Pla de Regeneració Urbanística de la Platja.

Articles relacionats