12.3 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Renfe es compromet a millorar els accessos a l’estació de Tavernes de la Valldigna

 

• Renfe està duent a terme les gestions per a la contractació d’una nova empresa que reprenga les obres inacabades

• En una reunió, la companyia ha explicat als representants de l’Ajuntament el pla de manteniment de les instal·lacions fins a la finalització de les obres

• L’alcaldessa Lara Romero ha traslladat als representants de Renfe les inquietuds i queixes tant de l’Ajuntament com dels usuaris per l’estat actual de l’estació

El delegat institucional de Renfe en la Comunitat  Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i el gerent d’Àrea de Servei Públic Est de Renfe, José Enrique Cortina, s’han reunit hui amb l’alcaldessa de Tavernes de la Valldigna, Lara Romero, a qui han expressat el compromís de la companyia de millorar els accessos a l’estació, l’espai de pas dels viatgers per la zona d’obres i la il·luminació exterior fins que es done per finalitzat el nou procés de licitació dels treballs.

A la cita, per part de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, també han assistit, el primer tinent d’alcalde, Josep Llàcer; el regidor  d’Urbanisme, Juan Bautista Talens, i un tècnic municipal.

Els treballs, que inclouen la construcció del pas subterrani per als vianants i el nou edifici, es van iniciar al juliol de l’any 2021, però es troben paralitzats des de gener passat a causa de les dificultats econòmiques de l’empresa adjudicatària, Ecisa. Renfe ha comunicat a l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna que està duent a terme les gestions per a la contractació d’una nova empresa contractista que reprenga les obres.

El febrer de 2021, Renfe va anunciar una inversió de 4,4 milions d’euros en les obres de millora de l’accessibilitat en l’estació de Tavernes de la Valldigna. Els treballs inclouen l’execució d’un pas inferior, la reforma integral de l’edifici de viatgers i l’adequació de les andanes. La companyia realitzarà també obres d’urbanització en l’exterior de l’edifici i millores en l’aparcament de l’estació, que comptarà amb quasi 300 places.

L’estació de Tavernes de la Valldigna pertany a la línia C1 de Rodalia del Nucli de València i compta actualment amb 1.200 viatgers diaris. La fi de les obres suposarà una millora del servei per als viatgers de les localitats de Tavernes de Valldigna, Benifairó i Simat.

Reunió productiva

L’alcaldessa Lara Romero ha assenyalat que ha sigut una “reunió molt productiva”. “L’objectiu d’esta reunió era traslladar a Renfe la preocupació de l’Ajuntament i les queixes que ens han comunicat els veïns i veïnes per l’estat actual en què es troba l’estació amb una obra inacabada que suposa un perill per a la seguretat dels usuaris i hem vist l’interés i l’avanç en les gestions que Renfe està portant a terme per a solucionar al més prompte possible esta situació”, ha afegit.

L’alcaldessa Lara Romero ha destacat la importància de les millores en els accessos que Renfe s’ha compromés a fer en breu, mentre que de forma paral·lela ja estan treballant en la contractació d’una nova empresa que puga finalitzar per complet la construcció de la nova estació.

Articles relacionats