Els Reis Mags arriben a Gandia amb una comitiva de 400 persones

Els Reis Mags han arribat la vesprada d’este divendres al port de Gandia acompanyats d’una comitiva de prop de 400 persones i han recorregut després el centre de la ciutat des de la plaça El·líptica fins a a la plaça Major entre una multitud.

Entre la comitiva hi havia 200 seran patges, 170 músics, actors i ballarins. La cavalcada a més tenia representants de set associacions i col·lectius a més de les bandes de música del Centre Musical de Beniopa, la banda Sant Francesc de Borja, la batukada Kum Kum Tra, el grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor i el grup de Dolçainers i Tabaleters de la Confraria del Sant Sepulcre. Això sí, sense animals vius. D’això se n’ha encarregat la companyia teatral Xip Xap, que ha representat els animals utilitzant titelles.

 

Durant el recorregut el públic ha pogut contemplar deu plataformes diferents: dos del naixement, dues de representació d’oficis, dos dels símbols dels reis Mags més les tres plataformes per a cada un dels reis.

Els Reis Mags han arribat a les 17.30 hores a la Casa de la Marquesa i després s’han dirigit a la Col·legiata de Santa Maria. A partir de les 19.00 hores els Reis Mags han partit des de la plaça El·líptica en la cavalcada que els ha portat fins a la plaça Major passant per la República Argentina, passeig Germanies, i els carrers Duc Alfons el Vell i Ausiàs March fins al punt final. Una vegada a l’Ajuntament, els Reis han saludat des del balcó i després atés tots els xiquets i xiquetes a la mateixa plaça.

Dissabte dia 6 els Reis han visitat l’Hospital Francesc de Borja, els Centres de Majors de la ciutat a més del preventori per finalitzar la seua visita al Centre d’Acollida Sant Francesc d’Assís.

L’alcalde de Tavernes rep als Reis a la porta de l’Ajuntament.

Els Reis a Tavernes

A Tavernes la tradicional cavalcada ha començat a les 18:00 hores des del passeig Colon, i ha recorregut el Prado, carrer València, i carrer Major per a fer cap a la plaça Major, on Ses Majestats s’han adreçat a tots els assistents des del balcó del consistori.

Pel matí els Reis han visitat els centres residencials de majors. A les 12:30 acudiren a l’escola infantil de la platja on han atés tots els xiquets.

Els Reis ha visitat este dissabte l’Hospital de Gandia.

Et Pot Interessar