18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

REGIDORS DE MUNICIPIS SAFORENCS ESTRENYEN LLIGAMS AMB ELS REFUGIATS SAHRAUÍS

L’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí (ACAPS) de la Safor han expressatr la seua satisfacció amb el desenvolupament del viatge realitzat als Campaments de refugiats sahrauís de Tinduf, amb una delegació de polítics saforencs. L’estiu passat, en el marc de la realització de la campanya d’acolliment Vacances en Pau 2016, van detectar un interés i una inquietud, en els regidors en saber del context d’on vénen aquells xiquets, i va sorgir, així, la idea de realitzar un viatge al Sàhara, amb una delegació de regidors de les diferents localitats i partits polítics de la Safor.

 

Vam comprovar que hi havia voluntat, interés i desig de participar en el mateix. Així, vam començar a contactar amb els regidors i alcaldes dels pobles de la Safor. El grup va anar conformant-se amb incorporacions i retirades, fins que es va perfilar definitivament. Vam aconseguir, mitjanament, el nostre objectiu, ací, que era el d’aconseguir una delegació transversal, amb membres de totes les forces polítiques presents als nostres ajuntaments. Perquè volem estar acompanyats de membres de tots els partits presents als Ajuntaments de la comarca, així com també mantenim contacte amb d’altres associacions que treballen a la Safor”, apunten des de l’associació.
Després d’unes reunions prèvies de caràcter informatiu i també de coordinació, es va acabar dissenyant el marc del viatge, dates i programa. Han agraït sobretot que els components del grup es decidiren a viatjar en unes dates tan assenyalades i especials com els nadals.

“Som conscients que el calendari ha restat incorporacions i, fins i tot, ha provocat baixes de persones interessades inicialment en participar. Però, el més important és que vam poder quadrar tots els compromisos familiars, laborals i institucionals, i trobar dates per al viatge tot i que eren, al final, pocs dies, tres, d’estada efectiva als campaments. No obstant això, podien ser suficient per als nostres objectius”, afirmen.

No és el primer viatge d’aquestes característiques que organitzen des de la Safor, n’hanm organitzat un parell més en el passat. Els objectius de l’associació en iniciatives com aquesta, són diversos, la sensibilització sobre la situació dels refugiats sahrauís, la demostració a la població refugiada que hi ha un arc de solidaritat que té present la seua situació i treballa perquè es resolga. I això des d’un doble vessant, el personal i l’institucional. En aquest viatge s’han establit
contactes, s’han creat sinergies personals i institucionals. “Els nostres representants polítics han pogut conéixer, de primera mà, quina és la realitat de la població refugiada sahrauí. De fet l’han viscuda per tres dies”, assenyala ACAPS.

Articles relacionats