10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

La regidora d’Educació de Gandia assegura que les escoletes obriran amb normalitat

La regidora de Polítiques Educatives de Gandia, Laura Morant, ha desmentit al Grup Municipal del PP i ha llançat un missatge de tranquil·litat a les pares i les pares de les escoletes infantils municipals assegurant que el curs començarà amb absoluta normalitat. Com ja va informar Morant, l’actual empresa adjudicatària es farà càrrec del servei fins que es resolga el concurs públic. L’empresa mateix ja va informar els usuaris abans de l’estiu.

“Ho va intentar la setmana passada a propòsit de l’Ausiàs March i el Cervantes, també van dir que havíem eliminat els bons infantils d’estiu (quan mai han existit), i ara tornen a la càrrega a propòsit de les escoletes, una volta més.  Menteixen públicament amb l’únic objectiu de crispar i sembrar la por entre els pares i mares de la nostra ciutat. Els qui han abandonat l’educació pública durant més de 20 anys, han privatitzat les nostres escoletes, fent molt difícil ara el seu rescat… El partit que està sent jutjat per haver desviat presumptament més de 1.000 milions d’€ de CIEGSA que anaven a ser per a les infraestructures educatives, etc… Això és el que haurien d’explicar”.

La regidora de Més Gandia ha recordat que durant els darres dos anys el seu departament ha centrat esforços en reparar desperfectes dels centres educatius de Gandia, “perquè el PP es va despreocupar de fer-ho durant quatre anys i estava en una altra cosa, en festes i ‘saraos’…”.

Pel que fa a l’adjudicació del nou contracte, el govern ha assegurat que estan complint totes les passes legals. El 14 d’agost passat van finalitzar el termini i es van presentar 4 empreses: Eulen SA, Gestió i Educació Infantil, SL, Marta Moscardó Ferrando i Megadiver Socioeducativa, SL.

Ara caldrà fer els barems dels projectes  (cal recordar que puntuava un 50% el projecte educatiu i l’altre 50% l’econòmic) i celebrar diferents meses fins que s’adjudique definitivament la gestió de les escoletes.

Crítiques del PP

El PP ha lamentat en una roda de premsa que aquest dijous 7 s’inicien les classes sense haver-se efectuat l’adjudicació del servei. 
El portaveu del PP, Víctor Soler, ha qualificat aquest fet com “el reflex de la tònica habitual d’aquest govern. Denoten apatia, desil·lusió i desgana per treballar i canviar Gandia. No els preocupa l’educació dels més xicotets. Els xiquets començaran les seues classes amb una empresa, i qui sap si després se succeiran canvis, una cosa que perjudicaràa aquest important servei educatiu. De fet les classes comencen en precari”, afirma.
Al juny finalitzava el contracte i és amb anterioritat a aquest, quan hauria d’haver-se procedit a tramitar i adjudicar un nou contracte, segons el PP. “El govern de Diana Morant va esperar, va reunir la primera (i única) Mesa de contractació el passat 28 d’agost i mentrestant el servei es ve prestant amb una successió de contractes menors i en precari. Allò pitjor és que el procediment de contractació, sent optimistes, podria acabar a l’octubre. Falta encara la qualificació de les empreses, l’informe tècnic, l’obertura del tercer sobre, etc”, diu Soler. Els populars exigeixen a l’edil d’Educació, Laura Morant, que explique en quina situació es troba el procediment de contractació.
Per últim, Víctor Soler, ha titllat “d’estafa electoral” la promesa d’Escoletes públiques i gratuïtes, mentre ara tramita un contracte privat, “duplicant” les tarifes de les Escoletes, que passaran a costar de 100 € al mes per xiquet, a 200 €.

Articles relacionats